Крок за кроком будемо відновлювати заклади медичної сфери на всіх рівнях – Світлична

Середа, 20 березня 2019, 19:02
Розвитку медицини на Харківщині приділяється особлива увага.
Крок за кроком будемо відновлювати заклади медичної сфери на всіх рівнях – Світлична

Охорона здоров'я – пріоритет, написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook очільник Харківської області Юлія Світлична.

«В обласному диспансері радіаційного захисту, який 30 років без ремонту, вже завершені ремонтні роботи кровлі, інженерних мереж, відділення функціональної діагностики, операційного блоку та реанімації. На черзі фізіотерапевтичне відділення. Лікарня буде відновлена повністю! Оновимо і медичне оснащення. За останній рік передано 50 одиниць різноманітного обладнання.

В обласній дитячій лікарні  №1 разом з відновлювальними роботами відкрили новий рентгенкабінет з сучасним обладнанням. Цього люди також чекали багато років.

Декілька днів тому запрацювала перша з 30 сучасних амбулаторій, які будуються в області. Амбулаторія у Харківському районі з усім необхідним обладнанням, системою телемедицини, житлом для лікарів та автомобілем для надання допомоги у селах. На фінальній стадії будівництво таких самих амбулаторій у Краснокутському та Балаклійському районах. І далі по всіх районах області», - написала вона.

Губернатор пообіцяла оновити обладнання в усіх закладах охорони здоров'я: від сільських амбулаторій до обласних лікарень.

Нагадаємо, 20 березня Юлія Світлична разом із представниками громадських організацій ліквідаторів аварії на ЧАЕС ознайомилася з результатами проведених ремонтних робіт у Харківському обласному диспансері радіаційного захисту населення. Губернатор  повідомила, що роботи в лікарні для чорнобильців продовжаться. Фінансування з обласного бюджету вже виділено. Також триває робота щодо залучення коштів міжнародних організацій.

Також 20 березня губернатор Харківщини відвідала головний обласний медичний заклад, де щорічно надають допомогу 120 тисячам маленьких пацієнтів. Юлія Світлична поспілкувалася з колективом закладу та його керівництвом, а також ознайомилася з результатами проведених ремонтних робіт і новим обладнанням, що було закуплене для лікарні коштом обласного бюджету. Серед оновлень лікарні - відремонтований рентген-кабінет із сучасним обладнанням.

 

comments powered by HyperComments