Побиття оператора в Харкові: Вже оголошена перша підозра

Середа, 12 червня 2019, 12:13
Харківськими слідчими оголошена підозра особі, яка була причетна до побиття оператора
Побиття оператора в Харкові: Вже оголошена перша підозра

Сьогодні, 12 червня, в Київському районному суді буде обрана міра запобіжного заходу підозрілій особі. Приводом стало побиття харківського оператора біля ТЦ «Барабашово» – чоловіку пошкодили камеру та жорстоко побили.

Щоб встановити особи зловмисників, було створено слідчо-оперативну. Правоохоронці здійснили огляд місця події та вилучили речові докази. Було відпрацьовано відеозаписи з камер відеоспостереження. Співробітники поліції допитали більше сотні свідків та призначили низку експертиз.

Правоохоронці встановили особу чоловіка, який був причетний до нападу на оператора. Це 26-річний мешканець Харкова. Йому оголосили про підозру у хуліганстві. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до семи років. Суд має сьогодні обрати міру запобіжного заходу. Як виявилося, цей чоловік вчинив умисні злочини, спрямовані проти законної професійної діяльності журналіста та громадського порядку. 

Нагадаємо, що 7 червня група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями.  Згодом перемови перейшли у конфліктну ситуацію. Під час сутички оператора побили.

Згодом стало відомо, що побитому оператору діагностували інсульт. На даний момент стан Вадима Макарюка залишається тяжким. Як передає прес-служба Харківської правозахисної групи, моніторингова місія ООН з прав людини засуджує напад на журналіста.

comments powered by HyperComments