Стан побитого харківського оператора - стабільно важкий

Юлія Гуш  |  Середа, 12 червня 2019, 13:25
Зараз Вадим Макарюк, оператор «Вістей», який був жорстоко побитий 7 червня під час сутичок на ринку Барабашова, знаходиться в сьомій міській клінічній лікарні.
Стан побитого харківського оператора - стабільно важкий

Як розповіла його колега Ольга Калениченко у мережі Фейсбук, Макарюк був переведений до сьомої міської лікарні, де йому можуть надати більш кваліфіковану лікарську допомогу.

«До нас його доставили кілька днів назад - розповів завідувач реанімаційним відділенням Костянтин Черемський - стан стабільно важкий стан. Йому надається повне лікування у зв’язку з тим що, по-перше, у нього багато друзів виявилося. Які допомагають йому в цьому. Також ми намагаємося допомогти».

Прогнозів лікар поки що не робить. Медики очікують на позитивні результати. Про діагноз пообіцяли повідомити згодом.

Нагадаємо, що 7 червня група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями.  Згодом перемови перейшли у конфліктну ситуацію. Під час сутички оператора побили.

Згодом стало відомо, що побитому оператору діагностували інсульт. На даний момент стан Вадима Макарюка залишається тяжким. Як передає прес-служба Харківської правозахисної групи, моніторингова місія ООН з прав людини засуджує напад на журналіста.

Правоохоронці встановили особу чоловіка, який був причетний до нападу на оператора. Це 26-річний мешканець Харкова. Йому оголосили про підозру у хуліганстві. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

comments powered by HyperComments