На Харківщині СБУ спіймала «чорних лісорубів» (ФОТО, ВІДЕО)

П'ятниця, 26 липня 2019, 13:41
Харківська СБУ блокувала масштабні розкрадання деревини з державних лісництв регіону.
На Харківщині СБУ спіймала «чорних лісорубів» (ФОТО, ВІДЕО)

За інформацією керівника прес-центру СБУ в Харківській області Владислава Абдули, оперативники спецслужби встановили, що зловмисники здійснювали незаконну заготівлю деревини дуба на території державних лісових угідь та її вивезення для подальшої реалізації.

Правоохоронці провели масштабну перевірку лісництв у трьох районах Харківської області: Чугуївському, Золочівському та Красноградському.

Під час слідчих дій вилучено майже 75 кубометрів високоякісної деревини дубу без відповідних документів на суму близько півмільйона гривень, спецінструмент для заготівлі лісу-кругляка. Затримано також шість вантажних автомобілів.

Наразі профільні експерти встановлюють суму збитків, нанесених екології регіону. Розпочато кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).Вирішується питання щодо накладення арешту на транспортні засоби та вантаж.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності, а також посадовців, які можливо "кришували" незаконні оборудки.
Спецоперація відбувалася у взаємодії з Головним Управлінням Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області за сприяння Державної екологічної інспекції.

Нагадаємо, 17 липня під керівництвом Президента в Харкові відбувається нарада з питань боротьби з незаконною природно-ресурсною діяльністю. Начальник ГУ Національної поліції України в Харківській області Валерій Сокуренко навів дані про низку відкритих кримінальних проваджень та оголошені підозри.

Інформацію про роботу в напрямку боротьби з незаконними рубками лісу надали прокурор Харківської області Юрій Данильченко та начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Носач. Підводячи підсумки наради, Президент України звернувся до правоохоронців з проханням звернути пильну увагу на справу вирубки лісів.

До речі, коли Президент під час робочої наради у Харкові запитав, хто контролює «чорних лісорубів» в області, керівник ДП «Жовтневе лісове господарство» Руслан Чагаровський назвав ім’я директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси. Президент пообіцяв особисто приїхати в Гутянський лісгосп і все перевірити. При цьому зазначив, що звернувся до правоохоронних органів, щоб побачити реальну ситуацію.

comments powered by HyperComments