На Харківщині продовжуються незаконна порубка лісу (ФОТО)

П'ятниця, 27 вересня 2019, 10:36
Черговий факт незаконної порубки лісу виявили харківські правоохоронці у лісосмузі, що належить Південній залізниці у Первомайському району поблизу села Паризьке.
На Харківщині продовжуються незаконна порубка лісу (ФОТО)

Як повідомили у відділі комунікації НП в Харківській області, незаконну порубку здійснював 52-річний місцевий мешканець. Він розповів правоохоронцям, що  зачищав від заростей ділянку, що належить йому у вигляді паю, але жодних документів не надав.

На місці події слідчі виявили автомобіль «Газель», 2 бензопили, та 1,5 кубометра порізаної деревини.

Дані про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 3 років позбавлення волі. 

Сума завданого матеріального збитку встановлюється.

Нагадаємо, що 4 вересні під керівництвом голови ХОДА пройшла нарада щодо запобігання вирубці лісу в регіоні. Керівництво силових структур отримало чітку вимогу щодо контролю за ситуацією в усіх районах Харківщини.  

Зараз розслідуванням справи «чорних лісорубів» на Харківщині займається ДБР. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Кримінальне провадження за фактом масового вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп» відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

 

 

comments powered by HyperComments