Світлична закликала правоохоронців активізувати боротьбу з незаконною вирубкою лісу

Середа, 4 вересня 2019, 14:25
Голова ХОДА провела нараду з керівництвом правоохоронних органів щодо запобігання вирубці лісу в регіоні.
Світлична закликала правоохоронців активізувати боротьбу з незаконною вирубкою лісу

Головною темою обговорення стали заходи, які мають зберегти лісові ресурси, а також притягнути до відповідальності осіб, причетних до порушення чинного законодавства. До наради долучилися керівники ГУ Нацполіції в Харківській області, обласного управління СБУ, прокуратури та Державної екологічної інспекції.

За словами Юлії Світличної, керівництво усіх структур отримало чітку вимогу щодо контролю за ситуацією в усіх районах Харківщини. Розвиток лісового господарства, збереження лісів у державній власності є умовою сталого розвитку економіки. Вона зазначила, що наразі наявні проблемні питання щодо діяльності лісових господарств, яка в окремих випадках може знаходитись поза межами чинного законодавства. Ці проблеми потребують систематичного та рішучого вирішення, а також залучення до роботи представників громади.

Також голова ХОГА зробила акцент на необхідності оперативно та всебічно розслідувати справи та притягнути порушників закону до відповідальності. Зокрема, ця справа потребує активізації діяльності підрозділів внутрішньої безпеки правоохоронних органів.

Правоохоронці в свою чергу зазначили, вже організована система моніторингу щодо протидії незаконній вирубці лісу. Нині проводяться слідчі дії з низки справ щодо незаконної вирубки на території регіону. До Єдиного реєстру досудового розслідування внесли близько 100 кримінальних проваджень, частина з них вже спрямована до суду.

По інших справах тривають слідчі дії, правоохоронці встановлюють факти зловживання з боку посадовців своїм службовим становищем при заготівлі та реалізації лісу. Невдовзі особи, які були причетні до протиправної діяльності, отримали повідомлення про підозру.

Нагадаємо, що на Харківщині час від часу продовжують фіксувати незаконної вирубки дерев. Загалом, незаконна вирубка лісу завдала майже 58,5 мільйона гривень збитків регіону. Така новина пролунала щодо справи харківських лісників, які, за попередньою інформацією, організували незаконну вирубку лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп».

comments powered by HyperComments