Просто так 112 мільйонів не пиляють – Чагаровський розповів про розкрадання лісу у Жовтневому лісхозі

П'ятниця, 27 вересня 2019, 19:11
У Жовтневому лісхозі на Харківщині незаконно спилили 11 734 кубів деревини, що дорівнюється приблизно 50 тисяч здорових дубів. Сума збитків сягає 112,5 мільйонів гривень.
Просто так 112 мільйонів не пиляють – Чагаровський розповів про розкрадання лісу у Жовтневому лісхозі

Про результати позапланової ревізії в лісовому господарстві розповів його директор Руслан Чагаровський на прес-конференції в УНІАН.

«11 тисяч кубічних метрів або 50 тисяч здорових дубів було спилено. Приблизно 9 товарняків по 30 вагонів деревини поїхали в якомусь невідомому напрямку. Куди і де вони поділись повинні встановити правоохоронні органи», - сказав він.

Руслан Чагаровський впевнений, що до злочину причетні майже всі співробітники підприємства від в.о директора до майстрів.

«По поводу персонажів я впевнений, що причетний в.о директора лісхозу пан Касьяненко, причетний майстер лісу, який повинен кожен день приходити і приймати деревину, причетний старший майстер, причетні бригади, які пиляли цей ліс. Це кругова порука», - сказав він.

За словами Чагаровського, майже всі працівники, які були замішані в самовільних порубках, написали заяви і звільнились, але це не повинно стати на заваді правоохоронцям, що встановлюють усіх фігурантів справи.

«В незалежності від того, працюють вони в Жовтневому лісгоспі чи не працюють, все одно повинні відповідати за ці 112 мільйонів. Хтось за них повинен відповісти. Просто так 112 мільйонів не пиляють», - сказав він.

Нагадаєємо, що розслідуванням справи «чорних лісорубів» на Харківщині займається ДБР. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Кримінальне провадження за фактом масового вирубування лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп» відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

comments powered by HyperComments