Теракт біля Палацу Спорту: Адвокат підозрюваного відмовився від участі у процесі

Середа, 23 жовтня 2019, 16:32
Антон Шевченко, захисник підозрюваного Віктора Тетюцького, заявив, що не спеціалізується на таких справах.
Теракт біля Палацу Спорту: Адвокат підозрюваного відмовився від участі у процесі

Фото ПРАВИЙ СЕКТОР / Харківщина

Як повідомляє «Depo.Харків», судове засідання відбувається сьогодні, 23 жовтня.

«Адвокат Антон Шевченко заявив клопотання про те, що він відмовляється від участі у кримінальному провадженні», - йдеться у повідомленні.

Потерпілі та адвокат потерпілих Олег Головков виступили категорично проти задоволення клопотання адвоката Шевченка. На їх переконання, це є затягуванням судового розгляду. Одна з потерпілих наголосила, що Шевченко надає правову допомогу за рахунок грошей із бюджету.

«Ви підписалися, ви маєте працювати. Ми витратили два тижні, коли ви знайомилися з матеріалами справи. За цей час вам нараховано зарплату. Якщо ви відмовитися, я буду подавати заяву про нецільове використання бюджетних коштів», - сказала потерпіла.

Натомість усі підозрювані та їхні захисники підтримали клопотання Шевченка.

Нагадаємо, 28 серпня на площі Героїв Небесної Сотні у Харкові пройшов пікет проти обміну звинувачених у справі про теракт біля Палацу Спорту. Раніше адвокат обвинуваченого Володимира Дворнікова Ігор Нагорний підтвердив, що всі троє обвинувачених у справі про теракт біля Палацу Спорту є в списку людей на обмін.

З заявою про неприпустимість включення до списку на обмін полонених обвинувачених у теракті, в результаті якого в 2015 році загинули чотири людини, виступив харківський «Правий Сектор».

22 лютого 2015 року, у Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту (пр. Григоренка) стався вибух. Внаслідок теракту загинуло  4 людини - відомий активіст Євромайдану Ігор Толмачов, 15-річний Данило Дідик, 18-річний Микола Мельничук та підполковник міліції Вадим Рибальченко.

У березні трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід –  тримання під вартою без внесення застави.  Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258  (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. У квітні 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до суду. Наразі судовий розгляд триває.

comments powered by HyperComments