У Харкові не буде проспекту Жукова: міськрада програла апеляційний суд

П'ятниця, 8 листопада 2019, 16:58
Апеляційний суд підтвердив незаконність повернення імені маршала Жукова проспекту Григоренка в Харкові.
У Харкові не буде проспекту Жукова: міськрада програла апеляційний суд

Другий апеляційний адміністративний суд у п'ятницю розглянув апеляцію Харківської міськради на рішення суду першої інстанції про визнання незаконним повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

«Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції через процесуальні порушення - окружний адміністративний суд розглядав цю справу в порядку спрощеного провадження, без виклику сторін, хоча не мав права цього робити. Крім того, апеляційний суд ухвалив нове рішення - таке саме по суті, яке відсьогодні набуло чинності», - розповів ІА «Інтерфакс-Україна» депутат Харківської міськради Ігор Черняк, котрий оскаржував законність перейменування проспекту Григоренка.

«Сьогодні разом з іншими патріотичними силами відстояли проспект Петра Григоренко», - написали на своєму Телеграм-каналі представники Національного Корпусу Харківщини

Як повідомляє Суспільне, постанова апеляційного суду вступило в силу і може бути оскаржена протягом місяця у Верховному Суді.

Нагадаємо, 19 червня на сесії Харківської міської ради депутати  підтримала рішення про повернення проспекту Григоренка імені маршала Жукова, обґрунтовуючи це тим, що діяльність Жукова була пов'язана визволенням Харкова у часи Другої світової війни.

Інститут національної пам‘яті назвав повернення імені Жукова в Харкові порушенням закону. Георгій Жуков є особою, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, а також у комуністичній партії. Ім'я Жукова в назві об'єкту топоніміки у даному випадку є символікою комуністичного тоталітарного режиму.

5 вересня Харківський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов, поданий депутатом міськради Ігорем Черняком, депутатом облради Дмитром Булахом, депутатом Верховної Ради VIII скликання Андрієм Білецьким, а також Харківською терорганізацією «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Харківською облорганізацією «ВО «Свобода» і політичною партією «Демократична сокира» і скасував рішення міськради про повернення проспекту Григоренка імені Жукова.Пізніше міськрада оскаржила це рішення.

10 вересня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що на рішення суду першої інстанції буде подано апеляцію.

comments powered by HyperComments