Чоловік харківської архітекторки хоче очолити Нацагентство з питань запобігання корупції

Вівторок, 19 листопада 2019, 15:17
Засновник Харківського антикорупційного центру, депутат облради Дмитро Булах претендує на посаду керівника Національного агентства з питань запобігання корупції.
Чоловік харківської архітекторки хоче очолити Нацагентство з питань запобігання корупції

Декларацію кандидата на посаду оприлюднено на сайті НАЗК 18 листопада.

Згідно з декларацією, Дмитро Булах є співвласником будинку в Харкові площею 188 квадратних метрів, його дружина, Катерина Кушнаренко, - співвласник квартири площею 38 метрів. Крім того, на дружину записаний автомобіль Volkswagen Golf. Як глава ХАЦ, Булах в 2018 році заробив 92 000 гривен, як приватний підприємець - 253 973 гривень. Дохід його в 2018 році - 772 290 гривень.

Крім Булаха, декларації на цю посаду подали Павло Гарницький, Оксана Пархоменко-Куцевіл,  Олександр Скопич, Гнна Горбенко та Руслан Магамедрасулов.

«Харківський антикорупційний центр» офіційно зареєструвався як громадська організація лютому 2016 року. На сьогоднішній день це постійно діюча, потужна антикорупційна ГО. Основна мета організації - моніторинг публічних закупівель (місто Харків, область, райони області), електронних декларацій (місто та область), рішень органів місцевого самоврядування, обласної ради, районних рад.

В червні 2017 року ХАЦ доєднались до Dozorro-спільноти та були відмічені наступними нагородами: Ідентифікатор порушень - Лідер за кількістю визначення порушень у закупівлях; Кращий інформатор - Лідер за кількістю звернень до контролюючих органів та Dozorro-HERO - Не здається ні перед чим! Навіть фізичною розправою.

Також ХАЦ відомий позовами до Харківської міської ради у суди різних інстанцій. Так, завдяки адміністративному позову в Харківський окружний адміністративний суд у Харкові не буде проспекта Жукова. Також харків’яни пам’ятають боротьбу ХАЦ з так званим «одороблом», стелою з ангелом вгорі в оточенні чотирьох фігур колоритних історичних особистостей - внизу, яку планували встановити на площі Свободи.

У жовтні поточного року представники громадської організації «Харківський антикорупційний центр» подали позов до Харківської міської ради у Харківський окружний адміністративний суд. Вимагають скасувати низку положень Регламенту Харківської міськради через недопущення людей до сесійної зали.  На думку позивачів, окремі положення Регламенту порушують конституційні права громадян, а саме: право на свободу мирних зібрань та вираження поглядів, право на доступ до публічної інформації та участі у місцевому самоврядуванні тощо.

Напередодні чергової (бюджетної) сесії Харівської облради також з'явилася інформація про те, що Дмитро Булах (так само, як ще низка депутатів фракції «Об'єднання «Самопоміч») може очолити один з департаментів Харківської облдержадміністрації

comments powered by HyperComments