Григоренко чи Жуков: Міськрада зробила ще одну спробу повернути на мапу Харкова ім’я радянського маршала

Четвер, 21 листопада 2019, 12:27
Харківська міська рада ініціювала громадські обговорення що до повернення проспекту Петра Григоренка ім’я Георгія Жукова.
Григоренко чи Жуков: Міськрада зробила ще одну спробу повернути на мапу Харкова ім’я радянського маршала

Громадське обговорення проводиться у формі електронної консультації і триватиме до 18 грудня.

«Необхідність громадського обговорення цього питання обумовлена надходженням до Харківської міської ради пропозицій від ветеранських організацій міста Харкова щодо повернення історичної назви проспекту в місті Харкові імені Маршала Жукова та з метою залучення представників громадськості до розгляду зазначеного питання» - йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні у голосуванні взяли участь більше 800 людей. З них «за» проголосували 18%, «проти» -  82%.

Нагадаємо, 19 червня на сесії Харківської міської ради депутати  підтримала рішення про повернення проспекту Григоренка імені маршала Жукова, обґрунтовуючи це тим, що діяльність Жукова була пов'язана визволенням Харкова у часи Другої світової війни.

Інститут національної пам‘яті назвав повернення імені Жукова в Харкові порушенням закону. Георгій Жуков є особою, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР, а також у комуністичній партії. Ім'я Жукова в назві об'єкту топоніміки у даному випадку є символікою комуністичного тоталітарного режиму.

5 вересня Харківський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов, поданий депутатом міськради Ігорем Черняком, депутатом облради Дмитром Булахом, депутатом Верховної Ради VIII скликання Андрієм Білецьким, а також Харківською терорганізацією «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Харківською облорганізацією «ВО «Свобода» і політичною партією «Демократична сокира» і скасував рішення міськради про повернення проспекту Григоренка імені Жукова.Пізніше міськрада оскаржила це рішення.

10 вересня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що на рішення суду першої інстанції буде подано апеляцію. 8 листопада Апеляційний суд підтвердив незаконність повернення імені маршала Жукова проспекту Григоренка в Харкові.

comments powered by HyperComments