Депутатів Харківської міськради перед сесією знову чекав пікет (ФОТО)

Середа, 18 грудня 2019, 10:13
Декілька сотень харків’ян вийшли під стіни мерії на пікет проти будівництва дороги через ТЦ «Барабашово».
Депутатів Харківської міськради перед сесією знову чекав пікет (ФОТО)

Як повідомляє Depo.Харків, учасники акції вимагають припинити будівництво нової магістралі загальноміського значення від вул. Академіка Павлова до вул. Мойсеївської. 

Люди тримають прапори з написами «Стоп дорога», «За свій вибір»,  а також транспаранти з написами «Вимагаємо створення ТСК у Верховній Раді щодо будівництва дороги через «Барабашово», «Кернес, руки прочь от «Барабашово», «Кернес, не отнимай наше будущее», «Постройте дорогу в обход рынка», «Депутаты, не будьте равнодушными к судьбам людей».

Організатором пікету є профспілка підприємців торгового центру «Барабашово». Представники профспілки підкреслили, що міська влада не проводила ніяких слухань чи обговорень проекту будівництва дороги з працівниками торгового центру.

Учасники акції зауважили, що на цей час немає остаточного проекту, однак згідно попередніх документів, під повне знесення підлягає 2,5 тисячі торгових об’єктів, на яких працюють близько 10 тисяч мешканців Харкова. Мітингувальники наголошують, що будівництво дороги в цілому негативно вплине на роботу «Барабашово», де працює близько 15 тисяч підприємців, які надають роботу до 50 тисяч мешканців Харкова.

Нагадаємо, 11 грудня Харківський міський голова Генадій Кернес зустрівся з головою ХОДА Олексієм Кучером. Темою розмови стала дорога через ТЦ «Барабашово».

Нагадаємо також, що суд дозволив правоохоронцям тимчасовий доступ до речей і документів ПрАТ «Концерн АВЕК і Ко». За даними джерела у правоохоронних органах, мер Харкова Генадій Кернес особисто написав заяву у правоохоронні органи щодо незаконної забудови біля ринку «Барабашово».

 

comments powered by HyperComments