Війна за «Барабашово»: Суд дозволив правоохоронцям тимчасовий доступ до речей і документів ПрАТ «Концерн АВЕК і Ко»

Понеділок, 2 грудня 2019, 15:28
Мер Харкова Генадій Кернес особисто написав заяву у правоохоронні органи щодо незаконної забудови біля ринку «Барабашово».
Війна за «Барабашово»: Суд дозволив правоохоронцям тимчасовий доступ до речей і документів ПрАТ «Концерн АВЕК і Ко»

Як повідомляє Depo.Харків, ГУ НП в Харківській області проводиться досудове розслідування від 5 листопада за ч. 3 ст. 197-1 КК України за фактами самовільного будівництва будівель та споруд на земельних ділянках, які до 2017 року включно орендувало ПрАТ "Концерн АВЕК та Ко", з цільовим призначенням для облаштування паркувальних майданчиків.

Під час досудового розслідування встановлено, на земельних ділянках на перехресті вулиць Проспектної та Каринської, між вулицею Олени Стасової та Каринської, на проспекті Ювілейному розташовані самовільно зведені будівлі.

Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора про тимчасовий доступ до речей і документів.

Нагадаємо, 27 листопада майже 400 учасників акції протесту перед мерією вимагають припинити будівництво нової магістралі загальноміського значення від вул. Академіка Павлова до вул. Мойсеївської. Мер Харкова відповів пікетувальникам, що міська влада у питанні будівництва нової дороги на Салтовку діє відповідно до Закону.

Мерія аргументує необхідність нової дороги задля поліпшення транспортного сполучення густонаселеного Салтівського житлового масиву з центральною частиною міста шляхом подовження пр. Ювілейного до вул. Шевченка. Це дозволить перерозподілити транспортне навантаження з вул. Академіка Павлова, Салтівського шосе та інших прилеглих вулиць.

На сесії міської ради 21 вересня міський голова заявив. що місто наведе лад із землею в районі «Барабашово». Депутати ухвалили рішення про перейменування комунального підприємства «Харків-Паливо» на комунальне підприємство «Міський торговий ринок». За словами Кернеса, підприємство створене для того, щоб вирішити земельний конфлікт на ринку «Барабашово», і щоб підприємці могли укладати прозорі договори безпосередньо з КП.

На сесії міськради 16 жовтня депутати затвердили будівництво дороги через ринок «Барабашово». Протяжність нової магістралі складе 2,5 км. В ході будівельних робіт також будуть зведені нові підпірні стовпи для метромосту.

comments powered by HyperComments