Депутатів Харківської міськради перед сесією чекав пікет

Середа, 27 листопада 2019, 10:38
Декілька сотень харків’ян вийшли під стіни мерії на пікет проти будівництва дороги через ТЦ «Барабашово».
Депутатів Харківської міськради перед сесією чекав пікет

Як повідомляє Depo.Харків, учасники акції вимагають припинити будівництво нової магістралі загальноміського значення від вул. Академіка Павлова до вул. Мойсеївської. 

Люди тримають національні прапори і прапори з написом «Стоп дорога». Крім цього, підприємці розгорнули саморобні плакати з написами «Кернес, не делай власть своим бизнесом», «Разорение людей – дорога в никуда», «Мы защитим бизнес любой ценой», «Дорога по судьбам людей не пройдет» та інші, а також скандують «Нет дороге».

Пікетувальники наголошують, що в разі ухвалення рішення будувати дорогу, під мерію прийдуть всі підприємці торговельного центру.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що міськрада в питанні будівництва дороги діє в рамках законодавства. Дорога, яку планують побудувати, фігурує в затвердженому генеральному плані міста, пише «SQ».

«Керівники АВЕКа знали про будівництво цієї дороги. Всі укладені з підприємцями договори – тимчасові», - сказав він.

Нагадаємо, на сесії міської ради 21 вересня міський голова заявив. що місто наведе лад із землею в районі «Барабашово». Депутати ухвалили рішення про перейменування комунального підприємства «Харків-Паливо» на комунальне підприємство «Міський торговий ринок». За словами Кернеса, підприємство створене для того, щоб вирішити земельний конфлікт на ринку «Барабашово», і щоб підприємці могли укладати прозорі договори безпосередньо з КП.

На сесії міськради 16 жовтня депутати затвердили будівництво дороги через ринок «Барабашово». Протяжність нової магістралі складе 2,5 км. В ході будівельних робіт також будуть зведені нові підпірні стовпи для метромосту.

Нагадаємо також, що 7 червня на ринку відбулася бійка, у якій постраждав оператор знімальної групи харківських «Вістей» Вадим Макарюк.

comments powered by HyperComments