Побиття оператора в Харкові: підозрюваний проігнорував судове засідання

П'ятниця, 17 січня 2020, 13:45
Суд у справі про напад на оператора одного з харківських телеканалів Вадима Макарюка перенесли на 10 лютого.
Побиття оператора в Харкові: підозрюваний проігнорував судове засідання

Як повідомляє «Суспільне», засідання суду 16 січня не відбулося через відсутність підозрюваного Сергія Козлюка та його захисника.

Суддя Володимир Попрас зачитав клопотання Козлюка та його захисника.

«До канцелярії суду надійшло в клопотання, в якому зазначається, що Козлюк не з’явився, оскільки знаходиться на стаціонарному лікуванні в міській клінічній лікарні №31. Також надана відповідна довідка. У клопотанні також зазначається, що Самойлов бере участь в іншому судовому засіданні Дзержинського райсуду Харкова», - зачитав Попрас.

Прокурор розцінив таку поведінку підозрюваного та адвоката як намір ухилитися від кримінальної відповідальності.

Ще троє підозрюваних були присутні на засіданні. За словами прокурора у справі Руслана Чуба, за версією органів досудового розслідування, вони діяли у групі.

«Їхній мотив — хуліганство та перешкоджання журналістської діяльності, аби їхні злочинні дії щодо блокування (або інших протиправних дій) були скриті. А також щоб їх не публікували у ЗМІ», - сказав він.

Нагадаємо, що 7 червня група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію ринку для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями.  Згодом перемови перейшли у конфліктну ситуацію. Під час сутички оператора побили.

Згодом стало відомо, що побитому оператору діагностували інсульт. Правоохоронці встановили особу чоловіка, який був причетний до нападу на оператора. Це 26-річний мешканець Харкова. Йому оголосили про підозру у хуліганстві. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

comments powered by HyperComments