Незаконні порубки лісу на Харківщині заподіяли збитки на суму понад 29 мільйонів гривень

Субота, 1 лютого 2020, 09:57
Це показали результати перевірок, здійснених Харківської єкологічною інспекцією.
Незаконні порубки лісу на Харківщині заподіяли збитки на суму понад 29 мільйонів гривень

Про результати перевірок «Главкому» розповіла в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Харківській області Інеса Сосіна.

За її словами, протягом 2019 року відомство провело огляд більше тисячі гектарів лісових ділянок Харківської області і продовжить роботу в даному напрямі і в 2020 році.

«Незважаючи на те, що основним завданням Державної екологічної інспекції у Харківській області є виконання річного плану здійснення державного нагляду (контролю), екоінспекція з метою виконання ключових завдань, визначених урядом, вже здійснила протягом 2019 року огляд 1147,00 га лісових ділянок Харківщини та активно продовжить роботу в даному напрямі і в поточному році» - сказала вона.

Інеса Сосіна

Також Сосіна повідомила, що Екоінспекція Харківської області посіла друге місце в рейтингу охорони навколишнього природного середовища за 2019 рік.

«Екоінспекція Харківської області невипадково посіла друге місце в рейтингу екоінспекцій країни з результатів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища за 2019 рік. Такий результат, на думку керівниці, є абсолютно закономірним завдяки вірно вибраним пріоритетам в напрямах діяльності відомства та ефективно налагодженій взаємодії інспекції з громадськістю», - розповіла вона.

Нагадаємо, у грудні минулого року Служба безпеки України блокувала схему масштабного розкрадання державних лісових ресурсів у Харківській області. Встановлено 11 посадовців причетних до оборудки. Керівник одного з лісгоспів організував механізм незаконної вирубки і реалізації оптових партій дерев цінних порід. До протиправної діяльності чиновник залучив своїх підлеглих. Для нелегального збуту деревини вони вносили до звітної документації недостовірні відомості про її кількість та санітарний стан.

Нагадаємо також, що у Харківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства за дорученням прем’єр-міністра України Олексія Гончарука проведуть аудит.

comments powered by HyperComments