СБУ викрила на хабарах службовця Харківських теплових мереж (ФОТО)

Середа, 5 лютого 2020, 15:33
Службовець разом з колегами із КП та чиновниками районних адміністрацій Харкова налагодив систематичне вимагання та одержання грошей від місцевих мешканців за безперешкодне оформлення і видачу документів, необхідних для встановлення індивідуального опалення.
СБУ викрила на хабарах службовця Харківських теплових мереж (ФОТО)

Як повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула, задокументовано, що зловмисник вимагав 55 тисяч гривень з власника житла у багатоквартирному будинку, який планував перейти на автономне опалення.

Правоохоронці затримали хабарника у його робочому кабінеті під час одержання першого "траншу" у розмірі 20 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому службовцю про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до кримінальної відповідальності інших посадовців, можливо причетних до протиправної оборудки.

Нагадаємо, 21 січня територіальним управлінням ДБР у м. Полтава під оперативним супроводом Харківського управління ДВБ НП України та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області виявлено факт одержання неправомірної вигоди підполковником, старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області.

17 січня слідчими Державного бюро розслідувань спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора при отриманні неправомірної вигоди викрито одного з прокурорів Харківської місцевої прокуратури.

Нагадаємо також, що на початку грудня харківський правоохоронець був затриманий «на гарячому» під час отримання 75 тисяч гривень. Правоохоронець вимагав у обвинуваченого 6 тисяч доларів. За ці гроші поліцейський обіцяв не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

comments powered by HyperComments