Позов проти міськради щодо підвищення тарифів на транспорт розглянуть повторно

П'ятниця, 14 лютого 2020, 12:21
Другий апеляційний адміністративний суд 13 лютого скасував ухвалу суду першої інстанції про закриття провадження у справі про підвищення тарифів у харківських трамваях і тролейбусах.
Позов проти міськради щодо підвищення тарифів на транспорт розглянуть повторно

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook депутат Харківської міськради Ігор Черняк.

«Сьогодні Другий апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу суду першої інстанції про закриття провадження у справі! Скарга «Харківського антикорупційного центру» задоволена в повному обсязі! А значить знову буде розгляд по суті в суді першої інстанції по тарифах в трамваях/тролейбусах!» – написав він.

Нагадаємо, з 7 лютого 2019 року за рішенням виконкому харківської міськради були введені нові тарифи на проїзд в громадському транспорті. З того дня харків’яни сплачують 8 гривен за проїзд в метро, 6 гривень – в тролейбусі та трамваї.

«Харківський антикорупційний центр» подав до суду позови про скасування рішень виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд у метро, тролейбусах та трамваях.

Прокуратурою Харківської області внесено до ЄРДР відомості за ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення службовими особами). Мова йде про рішення Харківського окружного адміністративного суду за 19 лютого. 

На час розгляду скарги по суті дію нових тарифів, які були введені з 7 лютого 2019 року, було призупинено. Ціна за проїзд має залишитись такою, якою вона була до введення нових тарифів. Проте службові особи міськради Харкова не стали виконувати судове рішення суду. Станом на ранок 20 лютого тарифи в громадському транспорті не відповідають рішенню суду.

27 лютого територіальне відділення Антимонопольного комітету повідомило результати перевірки формування тарифів.

 

comments powered by HyperComments