ДТП на Сумській: Постраждалим досі не виплатили компенсацію від Зайцевої та Дронова

Вівторок, 18 лютого 2020, 10:48
Рішення суду про стягнення грошей на виплату компенсації сім’ям загиблих та потерпілим у ДТП на Сумській з Зайевої та Дрнова досі не виконано.
ДТП на Сумській: Постраждалим досі не виплатили компенсацію від Зайцевої та Дронова

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на захисника потерпілих Ларису Матвєєву.

«Рішення суду першої інстанції щодо стягнення з засуджених грошових коштів у якості компенсації сім’ям загиблих та потерпілим досі не виконано», - заявила Матвеєва.

За її словами, отримано відповіді на запит до установ, де зараз перебувають засуджені: «Зайцева заборонила давати будь-яку інформацію відносно того, чи вона працює та заробляє будь-які гроші, а Дронов зараз не працює, бо хворіє».

Також адвокат повідомила, що Касаційний кримінальний суд Верховного Суду задовольнив клопотання кількох потерпілих у справі брати участь 3 квітня у судовому засіданні між Касаційним кримінальним судом та Київським райсудом Харкова в режимі відеоконференції з Київського райсуду Харкова.

«Касаційний кримінальний суд задовольнив клопотання декількох потерпілих у справі про ДТП на Сумській у Харкові 18 жовтня 2017 року забезпечити проведення засідання між Касаційним кримінальним судом та Київським райсудом Харкова в режимі відеоконференції. Усього 12 потерпілих, але особи тих, хто візьме участі у суді дистанційно, будуть відомі у день суду 3 квітня», - зазначила Матвеєва.

Нагадаємо, у листопаді адвокат засудженої у справі про ДТП у Харкові Олени Зайцевої подала до Верховного Суду касаційну жалобу на рішення Харківського апеляційного суду. Вона просить скасувати вирок, а провадження закрити. Або зменшити термін ув'язнення до 5 років умовного покарання. 

У грудні після доопрацювання ВСУ прийняв касацію захисника Генадія Дронова, засудженого харківським судом до 10 років позбавлення волі.

Довідка: 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова в центрі Харкова зіткнулися позашляховик Lexus RX, яким керувала Зайцева, і Volkswagen, за кермом якого був Дронов. В результаті ДТП загинули шестеро людей і ще п'ять отримали поранення.

Судовий розгляд справи тривав більше року і завершилося 19 лютого. За цей час відбулося близько 60 засідань.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харків визнав Олену Зайцеву і Геннадія Дронова винними і засудив обох до 10 років позбавлення волі. Таким чином, обвинуваченим призначили максимальну міру покарання.

comments powered by HyperComments