Харків’яни вийдуть під стіни міськради, щоб сказати «ні» поверненню Жукова

Вівторок, 25 лютого 2020, 14:36
Завтра в Харкові пройде пікет проти перейменування проспекту Григоренка.
Харків’яни вийдуть під стіни міськради, щоб сказати «ні» поверненню Жукова

Як повідомляють організатори акції, початок акції у 10.00.

«І знову Кернес бажає перейменувати проспект Григоренка на честь Жукова. Нічого йому не стає на заваді: ані рішення судів, ані прямі вказівки Інституту національної пам'яті, ані закони України. Тепер Кернес базується на "громадському обговоренні", що відбулось на сайті міськради.

роте ми не вважаємо таке обговорення достатньою причиною. І на це є кілька підстав:

- таке обговорення не передбачено законодавством України;

- громадські обговорення не можуть суперечити законам України;

- це громадське обговорення було сфальфіковано.

Чекаємо всіх у середу 26 лютого о 10 годині під Харківською міськрадою на майдані Конституції, щоб показати, що харків'яни за виконання законів України та рішень суду», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Харкові пройшло громадське обговорення  щодо перейменування проспекту Григоренко. Взяти участь у обговоренні могли лише мешканці Харківщини.

5 вересня Харківський окружний адміністративний суд  скасував рішення міськради про повернення проспекту Григоренка імені Жукова.Пізніше міськрада оскаржила це рішення.

10 вересня міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що на рішення суду першої інстанції буде подано апеляцію. 8 листопада Апеляційний суд підтвердив незаконність повернення імені маршала Жукова проспекту Григоренка в Харкові.

comments powered by HyperComments