На Харківщині продовжують орудувати «чорні лісоруби» (ФОТО)

Середа, 18 березня 2020, 17:22
У Змієвському районі Харківської області правоохоронці виявили незаконну порубку дерев.
На Харківщині продовжують орудувати «чорні лісоруби» (ФОТО)

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, про винищення лісу заявила у поліцію місцева жителька.

Слідчо-оперативна група знайшла на місці події автівку «ЗІЛ131-СПГ» зі спиляною деревиною об’ємом до 8 куб.м. Автівку та деревину вилучили. Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку лютого колишньому посадовцю оголошено про підозру за передачу у приватну власність ділянок Національного природного парку «Гомільшанські ліси». Повідомлено про підозру по ч. 1, 2 ст. 364 КК України колишньому начальнику управління Держкомзему у Зміївському районі Харківської області.

Нагадаємо також, що в листопаді минулого року щодо осіб, які роздавали землі Національний природний парк «Гомільшанські ліси» було відкрите кримінальне провадження.Предметом позову є визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, якими вказаним фізичним особам надано дозволи на розроблення та затверджено проекти землеустрою зі зміною цільового призначення земельних ділянок, а також безоплатно передано їх у приватну власність фізичних осіб.

comments powered by HyperComments