На Харківщині СБУ блокувала масштабний механізм постачання до РФ приладів до військової авіатехніки (ФОТО, ВІДЕО)

Неділя, 22 березня 2020, 12:19
Служба безпеки України викрила викрила групу з понад 20 осіб, яка наладила канал постачання в країну-агрессора військової продукції для авіатехніки вітчизняних оборонних підприємств.
На Харківщині СБУ блокувала масштабний механізм постачання до РФ приладів до військової авіатехніки (ФОТО, ВІДЕО)

СБ України затримали одного з активних учасників злочинної групи на території Дворічанського району Харківської області під час спроби незаконного переміщення товарів військового призначення поза пунктами митного контролю, повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

З позашляховика зловмисника правоохоронці вилучили 11 електромагнітних пристроїв, що використовуються для комплектування російської авіаційної техніки, а також 64 інфрачервоних патрона, призначених для захисту російських літаків від керованих ракет.

Проведено понад 30 обшуків за місцями роботи і мешкання фігурантів справи, місцями зберігання товарів військового призначення на території Харківської та Миколаївської областей. Під час слідчих дій вилучено продукцію військового призначення, документи офшорних та фіктивних компаній, банківські платіжні картки, а також кошти, можливо здобуті злочинним шляхом.

Нагадаємо, раніше на Харківщині співробітники Служби безпеки України припинили функціонування механізму нелегального переправлення до РФ українців та вихідців із азійських країн. Серед клієнтів групи були, зокрема, фігуранти кримінальних проваджень, які знаходяться у загальнодержавному та міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

У січні на Харківщині CБУ попередила контрабанду комплектуючих до військових літаків. Контрабандою займалася група харків’ян, фахівців в авіаційній галузі.

Нагадаємо також, що у листопаді минулого року на Харківщині контррозвідники та слідчі СБ України викрили механізм фінансування терористичних організацій «Л/ДНР» через оборудки із соціальними виплатами. Організував протиправну схему переселенець із Луганщини, який тривалий час проживає в Харкові. 

comments powered by HyperComments