Замок на дверях лікарні - це не ті зміни, яких чекають люди, - Світлична

Середа, 8 квітня 2020, 12:15
Жахливий стан українській медицини – це розплата за політичний популізм і безвідповідальність посадових осіб, які багато років нехтували потребами медичної галузі.
Замок на дверях лікарні - це не ті зміни, яких чекають люди, - Світлична

Таку думку в інтерв’ю РБК-Україна висловила народний депутат України Юлія Світлична.

За її словами, реформа медицини повинна передбачати відкриття нових лікарень, обладнаних сучасною медичною технікою, нові стандарти у підготовці лікарів, висока заробітна платня медичним працівникам, оперативність та доступність для людей.

«Я категорично проти закриття будь-яких лікарень та скорочення лікарів. Замок на дверях лікарні або лікарні без лікарів – це далеко не ті зміни, на які чекають люди», - сказала вона.

На думку депутата, ситуація в українській медицині зміниться на краще тільки тоді, коли політики високопосадовці лікуватимуться в українських медичних закладах.

«Зараз COVID-19 не відрізняє багатих від бідних. А нинішній стан української медицини – це розплата за політичний популізм, за безвідповідальність тих, хто роками знищував нашу медицину», - сказала вона.

Новообрана депутатка пообіцяла своїм виборцям з Харківської області ініціювати ухвалення відповідних законодавчих норм.

Нагадаємо, що на посту голови Харківської ОДА Юлія Світлична велику увагу приділяла розвитку медицини регіону. Три роки поспіль на Харківщині активно відновлювали існуючі медичні заклади і відкривали нові. Одним з дуже важливих проектів обласної влади є створення доступної мережі сільської медицини. В рамках цього проекту минулого року було розпочато планові та будівельні роботи майже в усіх районах регіону- всього заплановано відкрити 50 нових амбулаторій. І на сьогодні маємо відкритими вже більше ніж 30.

Також Юлія Світлична ініціювала будівництво у Харкові нового онкологічного центра, який має відповідати всім сучасним медичним стандартам. Будівництво нового онкологічного центру Харківської області розпочалось 12 грудня 2018 року.

На даний момент роботи йдуть на першій черзі будівництва. Тут переносять інженерні мережі та готуються розробляти котлован для фундаменту майбутнього лікувально-діагностичного центру площею понад 20 тисяч квадратних метрів.

comments powered by HyperComments