На Харківщині СБУ завадила незаконним поставкам ліків та медзасобів до ДНР

П'ятниця, 5 червня 2020, 14:53
Місцева мешканка організувала поставки продукції до тимчасово окупованих районів Донецької області на адресу структурних підрозділів фейкового "міністерства охорони здоров’я ДНР".
На Харківщині СБУ завадила незаконним поставкам ліків та медзасобів до ДНР

Як повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула, зловмисниця отримувала замовлення від представників так званого "МОЗ ДНР" на необхідні їм медичні засоби.

Вона закуповувала їх в офіційних аптечних мережах та у контрафактних виробників на Харківщині, після чого переправляла до лінії розмежування під виглядом гуманітарної допомоги. Потім лікарські засоби дрібними партіями кур’єри перевозили на тимчасово окуповані території.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у Харкові під час спроби відправки чергової партії медичної продукції. Правоохоронці вилучили лікарські засоби, захисні маски, медичні матеріали та засоби дезінфекції.

Нагадаємо, раніше на Харківщині співробітники Служби безпеки України припинили функціонування механізму нелегального переправлення до РФ українців та вихідців із азійських країн. Серед клієнтів групи були, зокрема, фігуранти кримінальних проваджень, які знаходяться у загальнодержавному та міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

У січні на Харківщині CБУ попередила контрабанду комплектуючих до військових літаків. Контрабандою займалася група харків’ян, фахівців в авіаційній галузі.

Нагадаємо також, що у листопаді минулого року на Харківщині контррозвідники та слідчі СБ України викрили механізм фінансування терористичних організацій «Л/ДНР» через оборудки із соціальними виплатами. Організував протиправну схему переселенець із Луганщини, який тривалий час проживає в Харкові. 

comments powered by HyperComments