Корупційний злочин: на Харківщині директор та працівник держустанови погоріли на хабарі

Четвер, 11 червня 2020, 11:18
Директор та працівник Харківської філії державної установи, що здійснює експертний нагляд за станом ґрунтів України вступили у переступну змову та вимагали від хабар від місцевого мешканця.
Корупційний злочин: на Харківщині директор та працівник держустанови погоріли на хабарі

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, підозрювані отримали 12 тисяч гривень за складання та видачу експертного висновку щодо якості ґрунтів та аналізу земель сільськогосподарського призначення.

10 червня 2020 року чоловік перевів вказану суму на банківський рахунок третьої особи та отримав обіцяний експертний висновок. Того ж дня директора філії та його підлеглого затримано в порядку ст. 208 КПК України та проведено обшуки з метою вилучення доказів.

Нагадаємо, 21 січня територіальним управлінням ДБР у м. Полтава під оперативним супроводом Харківського управління ДВБ НП України та процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області виявлено факт одержання неправомірної вигоди підполковником, старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області.

17 січня слідчими Державного бюро розслідувань спільно з Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора при отриманні неправомірної вигоди викрито одного з прокурорів Харківської місцевої прокуратури.

Нагадаємо також, що на початку грудня харківський правоохоронець був затриманий «на гарячому» під час отримання 75 тисяч гривень. Правоохоронець вимагав у обвинуваченого 6 тисяч доларів. За ці гроші поліцейський обіцяв не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

comments powered by HyperComments