Під Харковом загорілась автівка «чорних лісорубів» (ФОТО)

Неділя, 14 червня 2020, 11:38
Надзвичайна подія трапилась у Сахновщинському районі Харківської області 12 червня.
Під Харковом загорілась автівка «чорних лісорубів» (ФОТО)

Як повідомили у Фейсбуці активісти з екологічної групи «Печеніги», автомобіль, загружений дубом, згорів на місці злочину.

«Чи то від страшної спеки, чи від тяжкої роботи, частих поїздок за дровами і перегрузів -12.06.2020 року в Сахновщинському районі, прямо на місці злочину згорів автомобіль чорних лісорубів, загружений дубом. На фото видно, як браконьєри катаються полями знищуючи врожаї. Може хоч так їх поліція побачить, чи знову їм вигадають виправдання? Напишуть, що дрова знайшли, чи візьмуть справку у сільраді, що полезахисна смуга не стоїть на балансі - збитків нікому рахувати», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у минулому році незаконні порубки лісу на Харківщині заподіяли збитки на суму понад 29 мільйонів гривень. Це показали результати перевірок, здійснених Харківської єкологічною інспекцією.

Нагадаємо також, що у грудні минулого року Служба безпеки України блокувала схему масштабного розкрадання державних лісових ресурсів у Харківській області. Встановлено 11 посадовців причетних до оборудки. Керівник одного з лісгоспів організував механізм незаконної вирубки і реалізації оптових партій дерев цінних порід. До протиправної діяльності чиновник залучив своїх підлеглих. Для нелегального збуту деревини вони вносили до звітної документації недостовірні відомості про її кількість та санітарний стан.

 

comments powered by HyperComments