На Харківщині СБУ затримала злочинців, які тероризували підприємців, погрожуючи вбивствами дітей

Понеділок, 31 серпня 2020, 17:22
До складу групи входило п’ятеро місцевих мешканців, серед яких були особи, яких уже притягували до кримінальної відповідальності та відбували покарання за насильницькі й майнові злочини.
На Харківщині СБУ затримала злочинців, які тероризували підприємців, погрожуючи вбивствами дітей

Як повідомив керівник прес-служби СБУ у Харківській області Владислав Абдула, в одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності учасники угруповання вимагали від харків’янина, який займається професійною медичною практикою у сфері пластичної хірургії, $35 тисяч, погрожуючи, у разі несплати грошей, вбити його малолітню дитину.

Інформацію про матеріальний стан лікаря, склад його сім’ї та адресу мешкання вимагачі дізналися від знайомого «жертви», який також планував нажитися на цьому злочині. Спочатку зловмисники вимагали від лікаря 100 тисяч американських доларів, але згодом погодилися на меншу суму.

Співробітники СБУ разом з поліцією та прокуратурою затримали у Харкові чотирьох членів групи під час одержання обумовленої суми. При обшуках за місцями їх проживання правоохоронці вилучили мобільні телефони, з яких здійснювалися погрози вбивством, а також інші докази протиправної діяльності.

Нагадаємо, на початку серпня харківська СБУ викрила групу, яка виготовляла підроблені дипломи для бойовиків «ДНР». Організувала масштабне виготовлення підроблених дипломів українських вишів група мешканців Харківської та Київської області.

Раніше на Харківщині співробітники Служби безпеки України припинили функціонування механізму нелегального переправлення до РФ українців та вихідців із азійських країн. Серед клієнтів групи були, зокрема, фігуранти кримінальних проваджень, які знаходяться у загальнодержавному та міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

comments powered by HyperComments