Мерія Кернеса незаконно віддала в оренду земельну ділянку вартістю понад 12 мільйонів

Вівторок, 8 вересня 2020, 10:17
Земельну ділянку на проспекті Ювілейному в Харкові вартістю понад 12 мільйонів гривень передано в оренду без проведення земельних торгів.
Мерія Кернеса незаконно віддала в оренду земельну ділянку вартістю понад 12 мільйонів

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, рішення про передачі в оренду земельної ділянки на проспекті Ювілейному міськрада прийняла у 2018 році. На ділянці площею майже 1 га одне з ТОВ планувало побудувати ТЦ з гіпермаркетом та підземним паркінгом.

«Встановлено, що набувач безпідставно використав спрощений механізм оформлення в користування зазначеної ділянки, тобто без проведення земельних торгів», - йдеться у повідомленні.

У грудні 2019 року господарський суд Харківської області визнав незаконним рішення Харківської міської ради щодо передачі в оренду вказаної земельної ділянки. У травні поточного року Східний апеляційний господарський суд це рішення залишено без змін.

Верховний Суд відхилив касаційні скарги відповідачів і залишив без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій.

Як повідомляв раніше «Харківський антикорупційний центр», харківська міськрада продає землю за найнижчими розцінками серед інших великих міст України. Якщо порівняти ринкову вартість землі у Харкові з ринковою у інших містах, то у Харкові вона буде значно вищою, ніж у Сумах, Кривому Розі та Вінниці. 

Нагадаємо також, що за даними «ХАЦ», у Харкові протягом десяти років використовували різні способи, щоб уникати аукціонів та передавати землю непрозоро: «кооперативна схема», використання присадибних ділянок для будівництва багатоповерхівок.

comments powered by HyperComments