Збитки майже 1,8 мільйонів гривень: у Харкові судитимуть посадовця Жовтневого лісгоспу

П'ятниця, 11 вересня 2020, 18:21
Майстер лісу ДП «Жовтневе лісове господарство» допустив службову недбалість, внаслідок чого у 2019 невстановленими особами вирубано 96 дерев на території вказаного господарства.
Збитки майже 1,8 мільйонів гривень: у Харкові судитимуть посадовця Жовтневого лісгоспу

Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, сума збитків складає майже 1,8 млн грн.

За погодженням з прокуратурою Харківської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно майстра лісу за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, незаконні вирубки завдали значної шкоди п'яти з дев'яти лісових господарств, які діють на Харківщині. Найбільше постраждали дубові ліси, адже там особливо цінна деревина, передає Укрінформ. За даними Склярова, за рік через незаконного вирубування притягнули до відповідальності 95 працівників державної лісової охорони, з посади звільнили 16 осіб.

Як повідомлялося, 24 січня на Харківщині було звільнено директора ДП «Гутянське лісове господарство» Віктор Сиса. Згодом Сиса став фігурантом кримінальних справ. За даними НАБУ, він організував передачу хабара в сумі 100 тис. Доларів США детективу бюро за сприяння в закритті провадження, пов'язаного з нелегальною деревиною та продажем лісоматеріалів за заниженими цінами. У червні цю справу передали Спеціалізованому антикорупційного суду. Також в січні цього року Сісе оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 КК - службова недбалість, що спричинила збитки державі майже на 4,2 млн грн.

 

comments powered by HyperComments