Підвищення тарифів на транспорт: ХАЦ продовжить доказувати в апеляції незаконність закриття провадження

Понеділок, 14 вересня 2020, 18:02
15 вересня о 12.50 в Другому апеляційному адміністративному суді Харкова продовжать слухати апеляцію ХАЦ щодо оскарження тарифів на проїзд в міському електротранспорті - трамваях і тролейбусах.
Підвищення тарифів на транспорт: ХАЦ продовжить доказувати в апеляції незаконність закриття провадження

Про це повідомили у «Харківському антикорупційному центрі».

«21 квітня 2020 р. року суддя Харківського окружного адміністративного суду Микола Панов відмовив у позові ХАЦ про незаконність рішення виконавчого комітету Харківської міської ради щодо встановлення тарифів на проїзд в міському електротранспорті - трамваях і тролейбусах. Ми вважаємо, відмову у визнанні тарифів незаконною та такою, що порушує права харків’ян», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 7 лютого 2019 року за рішенням виконкому харківської міськради були введені нові тарифи на проїзд в громадському транспорті. З того дня харків’яни сплачують 8 гривен за проїзд в метро, 6 гривень – в тролейбусі та трамваї.

«Харківський антикорупційний центр» подав до суду позови про скасування рішень виконавчого комітету міськради про підняття тарифів на проїзд у метро, тролейбусах та трамваях.

Прокуратурою Харківської області внесено до ЄРДР відомості за ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення службовими особами). Мова йде про рішення Харківського окружного адміністративного суду за 19 лютого. 

На час розгляду скарги по суті дію нових тарифів, які були введені з 7 лютого 2019 року, було призупинено. Ціна за проїзд має залишитись такою, якою вона була до введення нових тарифів. Проте службові особи міськради Харкова не стали виконувати судове рішення суду. Станом на ранок 20 лютого тарифи в громадському транспорті не відповідають рішенню суду.

27 лютого територіальне відділення Антимонопольного комітету повідомило результати перевірки формування тарифів.

 

comments powered by HyperComments