Збут підроблених поштових марок до так званої «ЛНР»: повідомлено про підозру двом особам (ФОТО)

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 16:15
За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України: одному — за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України), іншому — за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України).
Збут підроблених поштових марок до так званої «ЛНР»: повідомлено про підозру двом особам (ФОТО)

У ході досудового розслідування встановлено, що групою осіб, до складу якої входили мешканці Харківського, Київського, Вінницького, Дніпропетровського та Кропивницького регіонів, створено розгалужену мережу збуту підроблених знаків поштової оплати державного підприємства «Укрпошта». Зазначені особи реалізовували підроблені марки великими партіями удвічі дешевше від їхньої номінальної вартості, підшукуючи клієнтів  через мережу Інтернет.

Зокрема встановлено, що підроблені марки постачалися до тимчасово окупованих територій Луганської області для потреб «судової гілки влади» так званої «ЛНР».

Внаслідок протиправної діяльності вказаної групи осіб національний оператор поштового зв’язку «Укрпошта» щомісяця зазнавав збитків у великих розмірах.

22 жовтня 2020 року під час збуту підроблених поштових марок викрито одного з членів групи. Спільно зі слідчими СБУ в Харківській області проведено 28 обшуків за місцями роботи і мешкання фігурантів справи, у ході яких виявлено та вилучено підроблені поштові марки, грошові кошти, а також засоби зв’язку та чорнові записи з інформацією про протиправну діяльність.

Досудове розслідування триває. Встановлюється коло інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, на початку серпня харківська СБУ викрила групу, яка виготовляла підроблені дипломи для бойовиків «ДНР». Організувала масштабне виготовлення підроблених дипломів українських вишів група мешканців Харківської та Київської області.

Раніше на Харківщині співробітники Служби безпеки України припинили функціонування механізму нелегального переправлення до РФ українців та вихідців із азійських країн. Серед клієнтів групи були, зокрема, фігуранти кримінальних проваджень, які знаходяться у загальнодержавному та міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

comments powered by HyperComments