Стало відомо, хто очолив Харківський національний університет імені Каразіна

Середа, 2 червня 2021, 17:20
Тетяну Кагановську обрано ректором Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Вона стала першою за 200 років жінкою-ректором.
Стало відомо, хто очолив Харківський національний університет імені Каразіна

У Харкові 2 червня пройшов другий тур виборів ректора Національного університету імені В.Н. Каразіна. За результатами підрахунку голосів було складено протокол головної виборчої комісії (протокол № 10 від 02.06.2021).
Результати голосування:
Тетяна Кагановська — 1 166 голосів (52,88%);
– Ігор Гірка — 940 голосів (42,63%).
84 виборці не підтримали жодного з кандидатів (3,81%). 15 бюлетенів визнано недійсними.

Нагадаємо, 26 травня відбувся перший тур виборів ректора Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. У виборах ректора мали право брати участь 2490 виборців. Загальна явка на вибори склала 2141 виборців. До другого туру виборів вийшли Тетяна Кагановська і Ігор Гірка.

Перед другим туром відбулися дебати кандидатів на посаду ректора. Напередодні другого туру Тетяна Кагановська звернулася до виборців і команді опонента: «Шановний Ігоре Олександровичу! Знаю Вас як мінімум 15 років. У нас завжди були конструктивні відносини. Вибори - виборами, дебати - дебатами, але все ж ми повернемося до співпраці. Університет один, ділити нам нічого», - зазначила декан юридичного факультету на своїй Facebook-сторінці. Тетяна Кагановська вважає, що вибори «потрібно залишити в славній історії Каразінського 2 червня 2021». «А вже 3 червня єдиний в своєму різноманітті класичний Каразінський університет знову закатає рукава і продовжить виконувати непросту місію - Cognoscere. Docere. Erudire», - резюмує Тетяна Кагановська.

Нагадаємо також, що Тетяна Кагановська знайшла у парламентаріїв підтримку в пошуку коштів для ремонту студентських гуртожитків в Харкові і облаштування Університетської клініки. Декан юридичного факультету ХНУ 30 травня зустрілась з групою нардепів від Харківщини, які є друзями Каразінського і готові допомогти з вирішенням багатьох правових і господарських проблем діяльності університету. Напередодні виборів до професорсько-викладацькому складу, студентам і співробітникам звернувся в.о. ректора Віль Бакіров.

Також нагадаємо, що Тетяна Кагановська розповіла, як в університеті відроджували юридичний факультет.

comments powered by HyperComments