Ізюмський лісгосп Анатолія Тільного отримаф штраф від Держпраці на сумму 12.6 млн. грн

Понеділок, 27 січня 2020, 17:48
За результатами інспекційного відвідування держпідприємства «Ізюмське лісове господарство» інспекторами Головного управління Держпраці у Харківській області у грудні 2019 р. були виявлені чисельні порушення Кодексу законів про працю України та складено припис про усунення виявлених порушень.
Ізюмський лісгосп Анатолія Тільного отримаф штраф від Держпраці на сумму 12.6 млн. грн

Перевірку ДП «Ізюмське лісове господарство» інспекторами було здійснено на підставі листа ГУ ДПС у Харківській області від 14 листопада 2019 року. За інформацією податківців, при наявності штатних працівників, основним видом діяльності яких є лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві, держпідприємством «Ізюмське лісове господарство»  систематично укладалися договори цивільно-правового характеру. При цьому середні нарахування по таких договорах менше ніж середня заробітна плата по підприємствах за місяць, а фонд заробітної плати значно перевищує суми винагороди за договорами цивільно-правового характеру. Також, стверджує ГУ ДПС у Харківській області, наявна динаміка збільшення використання праці за договорами цивільно-правового характеру.

Зокрема, рід час інспекційного відвідування лісгоспу фахівцями ГУ Держпраці було встановлено, що 101 працівника Ізюмського лісгоспу було допущено до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та без повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (копії документів перевірки додаються нижче). 

То ж, керуючись ст. 259 КЗпП Укріни, ст. 53 закону України «Про зайнятість населення», частиною 3 ст. 34 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, затверджену постановою уряду №509 від 17 липня 2013 р. та на підставі абз. 2 ч.2 ст.265 КЗпП України 24 січня 2020 р. Головне управління Держпраці наклало на ДП «Ізюмське лісове господарство» штраф у розмірі 12 644 190 грн.

Зазначена сума підлягає сплаті протягом 1 місяця до державного бюджету України.

Нагадаємо, що Московський райсуд Харкова 16 січня відсторонив від посади директора ДП «Гутянське лісове господарство» Віктора Сису, який підозрюється у службовій недбалості. На час розгляду справи екс-керівнику лісхоза було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту

comments powered by HyperComments