Лісника Сису відсторонено від посади – рішення суду

П'ятниця, 17 січня 2020, 10:42
Московський райсуд Харкова 16 січня відсторонив від посади директора ДП «Гутянське лісове господарство», який підозрюється у службовій недбалості.
Лісника Сису відсторонено від посади – рішення суду

Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, вирішується питання, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, прокуратура області повідомила про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) директору вищевказаного державного підприємства.

Як раніше повідомляв прокурор області Олександр Фільчаков, директор зазначеного державного підприємства, несумлінно ставлячись до своїх прямих обов’язків та неналежно їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене. Внаслідок вказаних дій  у Володимирському лісництві ДП «Гутянське лісове господарство» невстановленими особами у жовтні-листопаді минулого року здійснено незаконну порубку та вивезення понад 200 дубів. У результаті державі було завдано збитків майже на 4,2 мільйони гривень.
     
Згідно ч. 2 ст. 367 КК України підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, у жовтні директора «Гутянського лісгоспу» було затримано «на гарячому» при спробі дати хабаря старшому детективу НАБУ у розмірі 100 тисяч доларів за вирішення питання про закриття кримінального провадження. До речі, запропонувавши детективу НАБУ хабар у сто тисяч доларів, Сиса віддав по факту суму у сто десять тисяч доларів.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, у вигляд тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення 4,994 млн грн застави. Вже 4 листопада керівник Гутянського лісгоспу заплатив призначений судом залог та вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо також, що Апеляційна палата ВАКС залишила без задоволення апеляційну скаргу САП на рішення Вищого антикорупційного суду від 8 листопада, згідно з яким директора Гутянського лісгоспу не було відсторонено від посади.

comments powered by HyperComments