«Потрібно розбиратися з комісією облради» — голова Харківської ОДА про конкурс на посаду голови ХОБСМЕ

Вікторія Христич  |  П'ятниця, 18 лютого 2022, 22:37
Днями на спільній нараді з Губернатор Харківщини Олег Синєгубов рішуче висловився щодо проведення конкурсу на посаду голови Харківського обласного Бюро судмедекспертизи (ХОБСМЕ)
«Потрібно розбиратися з комісією облради» — голова Харківської ОДА про конкурс на посаду голови ХОБСМЕ

В обох випадках — і з ХОБСМЕ, і з Харківським онкодиспансером — не має бути виконуючого обов’язки: слід призначити фахову людину, яка б пройшла за конкурсом, — вважає голова ХОДА.

«У конкурсної комісії є певні вимоги до конкурсантів, також є колегіальна відповідальність членів комісії і різні причини, з якими треба розбиратися», повідомив Олег Синєгубов на спільному брифінгу з головою Національної служби здоров'я України Наталією Гусак.

По-перше, є об’єктивні умови – коли люди, які подаються на конкурс, власно, не відповідають вимогам до кандидатів - стосовно освіти чи інших критеріїв, каже губернатор.

Але є й суб’єктивні. «Це — якщо кандидат відповідає, але все одно комісія за нього чомусь не голосує. Тоді вже потрібно розбиратися в самій комісії та дивитися глибше. Звичайно, ми будемо в цьому питанні розбиратися та комунікувати з обласною радою, ставити це питання перед профільними депутатськими комісіями. Так продовжуватися, не може».

За словами Олега Синєгубова, комунальні установи мають отримати керівників, які розроблять стратегію розвитку підприємства тощо.

«Ми знаємо і розуміємо, в якому зараз стані, нажаль, знаходиться #ХОБСМЕ. Як харків’янин, по своїй минулій роботі я стикався з цим – в Бюро немає умов для нормальної роботи та виконання певних функцій. Знову ж таки, у нас з обласною радою є стратегія розвиту цієї установи — інше приміщення, де потрібно робити ремонт, вкладати кошти. Але, звичайно ж, там повинен пройти конкурс, щоб було і з кого спитати — у закладу має бути керівник», — наголосив голова ХОДА.

Як повідомлялося раніше, конкурс на зайняття посади голови на початку лютого було зірвано апаратом Харківської облради

Скандал щодо стану справ у ХОБСМЕ — вже втретє за рік — спалахнув напередодні виборів нового керівництва. Як стало відомо, діючий голова Бюро Юрій Кравченко разом із заступником подали свої кандидатури на конкурс, не маючи необхідної (після 1 січня 2022 р.) для зайняття цієї посади профільної освіти.  


Фоторепортажі з обласного бюро судово-медичної експертизиоприлюднені минулого року, нагадували сцени з фільмів жахів: тіла померлих зберігають без холодильників, на підлозі, як сміття. Ця ситуація тривала до січня цього року, коли ЗМІ знову оприлюднили жахиві фото з ХОБСМЕ. Керівництво спробувало виправдатись — буцімто, фото старі і вони вже навели порядок у моргу Бюро.  Проте експерти ХОБСМЕ стверджують: прибирати почали саме після розголосу про стан речей у комунальному закладі охорони здоров’я в засобах масової інформації.

Менше з тим, Харівська облрада, не пояснюючи причин, неочікувано перенесла конкурс на зайняття посади директора ХОБСМЕ на невизначений термін. повідомляє телеканал Р1

UPD. Як стало відомо невдовзі після наради голови Національної служби здоров'я України в ХОДА, конкурсний відбір кандидатів на посаду керівника ХОБСМЕ відбудеться 23 лютого о 10-00. Про це "Варті" повідомив один із учасників конкурсу, екс-директор Бюро Володимир Хижняк.

comments powered by HyperComments