У Харкові продовжили запобіжний захід для обвинувачених у справі про теракт біля Палацу Спорту

Середа, 16 листопада 2016, 18:19
Вони залишаться під вартою на два місяці.
У Харкові продовжили запобіжний захід для обвинувачених у справі про теракт біля Палацу Спорту

Таке рішення за клопотанням прокуратури було прийнято 16 листопада на черговому засіданні Фрунзенського районного суду у справі про вибух біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, - повідомила "Варті" прес-секретар прокуратури харківської області Віта Дубовик.

За її словами, причина перенесення розгляду справи по суті - близько десятка клопотань сторони захисту.

Нагадаємо, що минулого тижня відбулося засідання Фрунзенського районного суду, який в результаті не зміг розглянути клопотання державного обвинувача про продовження строків тримання під вартою для підозрюваних.

Як повідомляла "Справжня Варта", 22 лютого 2015 р біля Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули двоє людей (зокрема, один з координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 р. рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки затримали трьох жителів області. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

22 квітня 2015 р. обвинувальний акт був направлений у Фрунзенський райсуд Харкова. У лютому 2016 р. оприлюднили документ, в якому видно, що один зі звинувачуваних зізнався у скоєнні теракту біля Палацу спорту.

22 лютого 2016 р. в Харкові відкрили пам’ятний монумент на честь загиблик в результаті вибуху харків’ян.

 

comments powered by HyperComments