Харківська "Солідарність" просить депутатів облради підтримати виділення додаткових 30 млн. грн. на Балаклію

П'ятниця, 5 травня 2017, 09:08
Цільову субвенцію з обласного бюджету запропоновано спрямувати для надання матеріальної допомоги й проведення ремонтних робіт жителям, які мешкають у приватному секторі
Харківська "Солідарність" просить депутатів облради підтримати виділення додаткових 30 млн. грн. на Балаклію

Про це заявив перший заступник голови Харківської облради Віктор Коваленко у своєму фейсбуці.

Він відзначив, що виділених коштів з держбюджету недостатньо для вирішенні усіх нагальних проблем.

Наразі, від вибухів на арсеналі найбільше пошкоджено 228 приватних будинків та ще понад 1000 приватних будинків мають середні та дрібні пошкодження. Згідно Бюджетного Кодексу України державні кошти з резервного фонду виділяются лише на державну й комунальну власніть.

Тому ліквідація наслідків НС в приватному секторі можливо запропонованим варіантом - через субвенцію з облбюджету.

Як раніше писала «Справжня Варта»,під час робочої поїздки до Балаклійського району Степан Полторак та Юлія Світлична ознайомилися з ходом відновлювальних робіт, відвідали територію військової частини А1352, де вивчили стан справ з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та хід розмінування території 65-го арсеналу.

" Користуючись нагодою, хочу особисто подякувати вам, Юліє Олександрівно, за чітку організацію ліквідації наслідків пожежі на арсеналі", - підкреслив Міністр оборони України. 

Нагадаємо, що під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Також на відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

comments powered by HyperComments