Біля Верховної Ради виникли нові сутички силовиків з мітингуючими

Середа, 18 жовтня 2017, 20:51
У центрі Києва триває масовий мітинг.
Біля Верховної Ради виникли нові сутички силовиків з мітингуючими

Втім, його лідери вирішили не ночувати у наметовому містечку, повідомляє «Справжня Варта»

У середу ввечері правоохоронці затримали 11 мітингувальників після сутичок під ВР, доповів керівник Департаменту комунікацій Національної поліції Ярослав Тракало. Він нагадав, що учора внаслідок прориву фільтраційного кордону мітингувальники забрали щити та амуніцію правоохоронців. Протягом сьогодняшнього дня із представниками наметового містечка проводили перемовини щодо повернення державного майна, але активісти відповідали відмовою.

«Коли колона активістів із викраденими у правоохоронців щитами у руках вишикувалась біля будівлі, поліцейські вкотре закликали мітингувальників повернути засоби захисту, однак вкотре отримали відмову. Унаслідок чого виникла сутичка та штовханина. Після інциденту було затримано 11 активних учасників. Їх відпустять після встановлення анкетних даних, отримання пояснень та складання матеріалів», – зазначив Ярослав Тракало.

За останніми даними, вже опитані та відпущені троє із затриманих.

«Поліція вкотре наголошує, що право громадян на мирне зібрання та вільне волевиявлення своїх поглядів – невід'ємне конституційне право кожної людини, до якого ми ставимось із повагою, однак ми закликаємо організаторів та учасників акції повернути амуніцію правоохоронцям і висловлювати свої позиції у цивілізований спосіб, не влаштовуючи провокацій», – резюмував поліцейський речник.

Як повідомляла «Справжня Варта», у вівторок на вулиці Грушевського в Києві постраждали четверо людей – один поліцейський і троє учасників мітингу під будівлею Верховної Ради, який 17 жовтня почали опозиційні сили, вимагаючи скасувати депутатську недоторканність, створити Антикорупційний суд і внести зміни до виборчого законодавства. За різними даними, учасників акції нарахувалося від двох до чотирьох тисяч. У зв'язку з акціями протестів в столиці вжито безпрецедентні заходи безпеки. Силовики підвезли гаубиці. Артилерію розмістили за Маріїнським палацом.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

.

comments powered by HyperComments