Світлична має найвищий рівень підтримки серед громадсько-політичних діячів Харківщини: інфографіка

Понеділок, 14 травня 2018, 12:06
Про це свідчать результати дослідження, проведеного на Харківщині за ініціативи Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова.
Світлична має найвищий рівень підтримки серед громадсько-політичних діячів Харківщини: інфографіка

Про це пише "Обозреватель". 

Так, видання повідомляє, що це - наймасштабніше опитування, яке проводилося в регіоні протягом останніх років. Усього питання ставилися 20000 респондентам. 

Голова ХОДА, за результатами дослідження, має найвищий рівень підтримки - це 64%.

"У Харківській області утворилося два головних лідера громадської підтримки. Перший: демократичні сили на чолі з головою ОДА Світличною все сильніше сприймаються жителями як новий реальний центр влади і центр впливу на розвиток регіону. Другий: мер Харкова, у якого колись була монополія на влада в регіоні. Слід зазначити, що в самому Харкові найбільшу довіру має Кернес, проте в містах та районах області значно вищий рівень довіри у Світличної ", - зазначив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Він упевнений, що багато в чому це стало можливим тому, що сьогодні результати роботи керівника ОДА видно не тільки в обласному центрі, але по всій області.

"Регіон розвивається, і це помітно всім. Голова ОДА Світлична працює в команді Президента. Як результат - більш позитивна оцінка діяльності Порошенко по області, ніж по Харкову. Тоді як в місті господарські успіхи мер концентрує на собі", - резюмував Карасьов.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що Харківщина є лідером за динамікою зміни місця області в рейтингу активності формування ОТГ. Сьогодні в Харківській області створено 16 об’єднаних територіальних громад. Протягом 2018 року на території області заплановано утворити 15 ОТГ.

Раніше ми повідомляли, що Харківщина займає перше місце щодо спроможності територіальних громад. 

Також ми писали, що у 2015 у регіоні не було жодної ОТГ, у 2016 - тільки 4, то в 2017, саме завдяки прицільній роботі і навчанню представників нових ОТГ - отримали вже 12 великих самодостатніх і бюджетоспроможних громад.

Зазначалося також, що напочатку травня на Харківщині пройшли вибори у ОТГ. Вони стали останніми великими виборами перед президентськими та парламентськими, тож і результати і технології – показові.

comments powered by HyperComments