Український бізнес у форматі 3G: як інтернет може призвести до підвищення ВВП

Четвер, 10 вересня 2015, 15:10
3G інтернет, який охоплює все більше міст України, змінить багато сфер життя. Але найбільші зміни торкнуться, мабуть, бізнесу.
Український бізнес у форматі 3G: як інтернет може призвести до підвищення ВВП

У рамках проекту «Справжньої Варти» і оператора мобільного зв'язку Київстар «Якісний 3G» ми вже розповіли про те, як з поширенням швидкісного інтернету все більш популярними стають «розумні речі», а банківські послуги повністю переберуться в Мережу, торкнулися теми, в чому відмінність 3G від інших видів зв'язку, порадили, як вибрати 3G смартфон в Україні. Сьогодні ми поговоримо про те, як зміниться український бізнес.

За словами головного фахівця з архітектури мережі компанії «Київстар» Ігоря Єрещенка, значна частина смартфонів і планшетів у мережі оператора підтримує 3G. Йдеться про 6,2 мільйонів з 7,3 мільйонів. Крім того, 3G-зв'язком можна користуватися за допомогою USB-модемів, роутерів, PC- карт,  M2M-пристроїв, ноутбуків з модулем 3G і інших. Так, число пристроїв, що підтримують зв'язок нового формату, зросте до 8 млн.

При цьому йдеться про реальні пристрої, адже при підрахунку враховуються лише активні смартфони і планшети.

Що ж отримає бізнес від впровадження швидкого інтернету?  Клієнти зможуть користуватися новими послугами, доступними тільки при швидкісній передачі даних.

Наприклад, міняються можливості логістичного, охоронного і навіть сільськогосподарського бізнесу.

До речі, прогресивні відео-сигналізації охоронних структур тепер не просто дозволяють відстежувати стан об'єкта, а і передають інформацію в хмарне сховище. У потрібний момент звідти можна витягнути інформацію і потрібний відеофайл: зловмисникові ніяк не вдасться замісти сліди, зітерши запис або знищивши камеру - картинка вже в інтернеті – 3G - сигнал не відключити перерізанням дротів або виведенням з ладу відеокамери.

Крім того, інтернет буде доступний в раніше недоступних місцях, там, де неможливо провести оптоволокно.

Як не крути, але при переїзді в село сьогодні важливим чинником залишається наявність швидкого інтернету. Він дозволяє отримувати необхідну інформацію про події у світі, багатьом дозволяє працювати і заробляти дистанційно, з його допомогою можна здійснювати покупки чогось потрібного з доставкою через пошту. З появою 3G тих, хто бажає перебратися жити в село, стане набагато більше. До того ж житло в сільській місцевості і витрати на проживання істотно нижчі, ніж в місті.

У країнах, де відносно нещодавно з'явився 3G, бізнес отримав нові шляхи для розвитку. Крім того, зміни торкнулися медицини, транспорту, логістики, освіти, сфери послуг, розваг і туризму. Експерти відзначають, що ВВП завдяки впровадженню швидкісного інтернету в країні може зрости на 10%. Як стало відомо редакції «Справжньої Варти», днями оператор «Київстар» береться до будівництва мережі 3G в Харкові. Оператор обіцяє вже до кінця листопада завершити будівництво мережі і почати тестування. Паралельно чекатиме дозволів Міністерства Оборони України. А це означає, що вже новий 2016 рік  Харків зустрічатиме з 3G.

comments powered by HyperComments