Портрет користувача 3G: хто користується швидкісним інтернетом

Четвер, 5 листопада 2015, 17:03
3G в нашій країні з'явився відносно нещодавно, незважаючи на це вже багато хто встиг відчути усі принади швидкісного інтернету на своєму мобільному пристрої. Сьогодні ми поговоримо про те, який він - користувач 3G в Україні.
Портрет користувача 3G: хто користується швидкісним інтернетом

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3G», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів.

Щодня швидкісним мобільним інтернетом користуються сотні тисяч вітчизняних абонентів. Отже, хто ж ці люди?

За даними проектного офісу Київстар, який працював над запуском 3G мережі оператора в Україні, більшість користувачів 3G молоді. Практично 79% з них - у віці 16-35 років.

Як думаєте, хто активніший користувач чоловіки або жінки? Редакції «Справжньої Варти» було цікаво дізнатися, що користувачів 3G 60 %-представниці прекрасної статі.

До речі, отримавши можливість використати швидкісний інтернет на мобільних телефонах, українці стали витрачати в два рази більше трафіку. Так, в середньому за добу 3G-абонент оператора використовує 32 Мб даних. А на відпочинку українець витрачає більше 70 Мб інтернет-трафіку на добу.

Як відзначила менеджер зі зв'язків з громадськістю оператора в Центральному регіоні Наталія Дадівєріна, значна кількість 3G-абонентів оператора - активні користувачі соціальних мереж. І це закономірно, адже для комфортного користування гаджетами Київстар запропонував своїм абонентам тарифні плани зі збільшеним об'ємом мегабайт на максимальній швидкості - в лінійці «Для смартфонів». У більшості з них включений безлімітний трафік, що не тарифікується на соціальні мережі.

До речі, смаки абонентів стосовно соцмереж виглядають таким чином: «Вконтакті використовують 88% усіх абонентів оператора, тоді як в «Фейсбуці» - 37% і «Однокласники» подобаються майже половині усіх абонентів зоряного оператора.

Експерти проектного офісу Київстар, що працював над запуском 3g-мережі оператора в Україні, підрахували, що за рік - з вересня 2014-го по вересень 2015 року - кількість абонентів, які кожен місяць заходять у Facebook за допомогою мобільного інтернету від Київстар, виросла вдвічі і склала більше 1 млн, це 340 тис абонентів на добу. А ще найчастіше абоненти оператора користуються браузерами Opera і Google Chrome.

За даними проектного офісу компанії, кількість смартфонів і планшетів в мережі Київстар за рік виросло на 36% і вже в серпні поточного року склало 8,5 млн. До кінця жовтня їх число склало майже 8,8 млн. З них стандарт зв'язку 3G підтримують 7,3 млн. До речі, всього кількість 3G-приладів у мережі Київстар - 9,355 млн, а число 4G-гаджетів – 715 тисяч.

6,758 млн абонентів оператора користуються пристроями, які працюють на базі ОС Android. Цікаво, що кількість Android- гаджетів в його мережі збільшується з кожним днем. Тільки за останній місяць їх кількість зросла на три відсотки, а за минулий рік - на 54%. Кількість пристроїв на iOS за місяць збільшилося на 4%, а за рік на 37% до 753 тис.

На 5% за місяць збільшилися кількість пристроїв з ОС Windows : їх налічується 293 тис. Це на 42% більше, ніж рік тому.

А ось операційні системи Bada і Symbian стають все менш популярними. За рік першою з них стало користуватися на 21% абонентів менше (141 тис.), а другий - на 28% (820 тис).

Національний оператор Київстар вже запустив високоякісну 3G-мережу в 365 населених пунктах України. Покриття 3G постійно росте, і тому власники смартфонів можуть користуватися своїми гаджетами з ще більшим комфортом і можливостями.

Нагадаємо, що в листопаді «Київстар» почав масштабну заміну устаткування на своїй мережі в Харкові і передмісті, щоб жителем міста і області надалі надати можливість підключитися до мережі 3G.

У наступному нашому матеріалі ми розповімо про те, як інтернет на телефоні може зробити вашу роботу продуктивнішою.

 

 

 

comments powered by HyperComments