Харків'яни вже зовсім скоро зможуть скористатися якісним 3G-інтернетом від «Київстар»

Четвер, 26 листопада 2015, 13:49
На сьогодні оператор мобільного зв'язку «Київстар» вже технічно готовий до запуску 3G-мережі в Харкові і передмісті, як тільки Генеральний штаб дасть дозвіл, абоненти зможуть оцінити усі переваги швидкісного інтернету нового покоління.
Харків'яни вже зовсім скоро зможуть скористатися якісним 3G-інтернетом від «Київстар»

«Харків - місто нашої надії. Ми дуже хочемо запустити зв'язок 3G в Харкові якнайшвидше. Технічно ми практично готові до запуску мережі, ми чекаємо дозволу від Генерального штабу країни», - повідомив «Варті» начальник сектора технічної експлуатації компанії «Київстар» у Харкові Олексій Жолтіков.

Заміна елементів мережі в Харкові і передмісті, як вже інформувала «Варта», стартувала на початку листопада. На сьогодні оновлено близько 300 базових станцій «Київстар». Проведені роботи зроблять можливою чіткішу передачу голосу, стабільне з'єднання і стійку передачу даних, а також дозволять операторові запропонувати своїм абонентам 3G в Першій столиці і її передмісті.

Після того, як військові звільнять частоти, харків'яни отримають 3G. Перед його комерційним запуском у кожному з населених пунктів співробітники технічних служб Київстар проводять її ретельну відладку. Впродовж декількох тижнів 2% абонентів, вибраних випадковим чином, користуються мережею, а фахівці завдяки цьому проводять ретельну відладку і налаштовують технічні параметри. Мова про найвищу якість передачі сигналу - його стабільність, безперервність і швидкість. При цьому для тестової групи абонентів користування зв'язком і мобільним інтернетом тарифікується згідно з їх поточним тарифним планом. Після завершення етапу тестування усі жителі і гості Харкова зможуть користуватися високоякісним 3G від Київстар.

«Існуючим абонентам не потрібно буде міняти SIM- карту на нову, головне, щоб телефон підтримував технологію HSPA або HSPA», - відзначила менеджер зі зв'язків з громадськістю оператора в Центральному регіоні Київстар Наталія Дадівєріна.

За її словами, на сьогоднішній момент якісна 3G-мережа «Київстар» охоплює більше 400 населених пунктів України, з кожним днем їх кількість зростає. Щодня включаються нові міста, карта покриття 3G «Київстар» на офіційному сайті компанії оновлюється регулярно.

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту "Якісний 3G”, який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів.

 

comments powered by HyperComments