3g-робота: як швидкісний інтернет змінить ринок вакансій в Україні

Четвер, 17 грудня 2015, 19:56
Розвиток технологій впливає на усі сфери життя. А з впровадженням 3G-інтернету в Україні вже починає мінятися не лише бізнес, але і ринок вакансій.
3g-робота: як швидкісний інтернет змінить ринок вакансій в Україні

Згідно з даними досліджень, близько півтора мільйонів нових робочих місць з'явилися в США, коли місцеві компанії перейшли на використання технології 3G. Це сталося ще в 2008-2011 році, тоді в Америці бушувала економічна криза, з якої країні вдалося вибратися. Не останню роль в цьому зіграв швидкісний інтернет. Статистика говорить про те, що нова технологія в Україні розвивається дуже нестримно.

«За рік, з листопада 2014 р. по листопад 2015 р., кількість "розумних" пристроїв в мережі "Київстар" збільшилася на 37% до 9,097 млн. Це 30,3% усього об'єму пристроїв в мережі. Доля смартфонів і планшетів, що підтримують 3G, складає 26 7,8 млн. А доля смартфонів і планшетів 4G - вже 3%, це  917 тис», - уточнює менеджер зі зв'язків з громадськістю Центрального регіону Київстар Наталія Дадівєріна.

Не останню роль в процесі популяризації технології 3G грають самі оператори. Адже якщо клієнт задоволений якістю і голосових і інтернет послуг оператора, то справа - за малим: знайти вигідний тариф. Для комфортного користування смартфонами, наприклад, Київстар пропонує своїм абонентам тарифні плани зі збільшеним об'ємом мегабайт на максимальній швидкості - в лінійках «Смартфон», «Смартфон +» і «Смартфон Екстра». У більшості тарифів включений безлімітний трафік, що не тарифікується, на соціальні мережі. Тарифами особливо зручно користуватися в зоні покриття 3G: національний телеком-оператор Київстар вже надає високоякісну 3G-мережу у більш ніж 500 населених пунктах України і щодня відкриває нові міста. У Харкові власну мережу 3G оператор вже побудував і з великим нетерпінням чекає сигналу від Генштабу країни, щоб відкрити її усім харків'янам для користування.

Сьогодні ми поговоримо про те, як зовсім скоро може змінитися ринок праці у зв'язку з тим, що 3G стає усе більш популярним.

Перші, хто відчують на собі зміни, - програмісти

Експерти вважають, що з подальшим розвитком 3G збільшиться попит на мобільні застосування, отже, більше затребуваними на ринку праці стануть розробники продуктів для мобільних користувачів.

Зрозуміло, і сьогодні IT- фахівці в Україні затребувані, проте з появою 3G їх потенціал можна буде застосувати і для внутрішнього ринку.

Дивно, але відчутно змінять технології і роботу аграріїв

За досвідом інших країн можна припустити, що в недалекому майбутньому агрономи працюватимуть з комп'ютерними системами куди більше, ніж усі інші.

Агроменеджерам доводиться мати справу з величезними площами, об'єднати їх в одну допоможе тільки мобільний інтернет. Спеціальні прилади збиратимуть інформацію про погоду, стан грунту і тому подібне і передаватимуть її фахівцям для подальшої обробки.

Маркетологам 3G зіграє на руку

У США з появою швидкісного мобільного інтернету ринок онлайн-комерції збільшився з 1,4 млрд до 9 млрд доларів. Близько 30% усіх пошукових запитів із згадкою товарів робилися за допомогою мобільних пристроїв.

В Україні технологія 3G зітре межі між онлайн- і оффлайн-торговлею.

До речі, не лише 3G, але і розвиток мобільного зв'язку спрощує життя багатьох українців. Наприклад, ті, хто за службовим обов'язком вимушений часто їздити у відрядження, можуть заощадити завдяки партнерському проекту, який почав оператор «Київстар» зі світовим лідером серед систем інтернет-бронювання готелів Booking.com.

У рамках цього проекту Київстар впроваджує інноваційну послугу «Бонусний роумінг з Booking.com». При бронюванні одного з 830.000 об'єктів, представлених на Booking.com, клієнти отримуватимуть кошти на бонусний роумінг-рахунок для використання за кордоном. Так, припейд-абонентам надається 300 гривень, а клієнтам контрактної форми обслуговування - 60 хвилин спілкування.

Щоб скористатися послугою «Бонусний роумінг з Booking.com», клієнтові слід вибрати один з 30 різних типів житла, серед яких традиційні готелі і альтернативні типи розміщення (вілли, хатини на снігу або на деревах, будинки на воді). Усі клієнти Київстар можуть забронювати житло через спеціальну сторінку на сайті http://www.hotels.kyivstar.ua/   і вказати номер Київстар, який використовуватиметься під час подорожі. Бонуси на 30 днів нараховуються після підтвердження оплати - зазвичай впродовж 24 годин перед заселенням клієнта. Скористатися ними можна за межами України. При декількох замовленнях на http://www.hotels.kyivstar.ua/ бонуси будуть нараховані за кожне бронювання.

Абоненти передоплаченого зв'язку можуть використати бонусні 300 гривень на спілкування через послугу «Вільний Роумінг» або без її замовлення: будь-які вхідні дзвінки, вихідні дзвінки на номери країни перебування і в Україну, SMS і MMS на будь-які номери, мобільний інтернет, а також хвилини послуги «Київстар довідка в роумінгу». Перевірити залишок і термін дії бонусів можна за допомогою запиту *106*1*3#.

Нагадаємо, що у рамках нашого спецпроекту «Якісний 3g», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3G для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3G, а також пояснили, в чому відмінність 3G стандартів і повідомили, що Харків'яни вже зовсім скоро зможуть скористатися якісним 3G-інтернетом від «Київстар».

comments powered by HyperComments