Економний 3G: топ недорогих, але функціональних смартфонів

Четвер, 4 лютого 2016, 16:37
3G йде Україною упевненим кроком, до швидкісного інтернету підключається все більше користувачів. Щоб скористатися перевагами 3G, зовсім не обов'язково витрачати багато грошей. Ми підкажемо, як можна заощадити і на гаджеті, і на тарифі.
Економний 3G: топ недорогих, але функціональних смартфонів

У рамках проекту «Справжньої Варти» і оператора мобільного зв'язку Київстар «Якісний 3g» ми вже розповіли про те, як з поширенням швидкісного інтернету все більш популярними стають «розумні речі», а банківські послуги повністю переберуться в Мережу, торкнулися теми, в чому відмінність 3G від інших видів зв'язку, порадили, як вибрати 3G смартфон в Україні.

У кінці січня національний мобільний оператор «Київстар» запустив планові роботи з налаштування параметрів мережі 3G у Харкові. Пощастило доки лише 2% абонентів. Редакція «Справжньої Варти» взяла участь в експерименті і перевірила, як працює швидкісний інтернет у Першій столиці.

Отже, щоб експеримент був чистий, ми перевірили швидкість 3G інтернету від «Київстар» у двох районах Харкова: на станціях метро «Університет» (ліворуч) і «Олексіївська» (праворуч).

Як бачимо, в центрі жителі Першої столиці можуть насолоджуватися зв'язком більш високої якості. Втім, передача даних швидше на Олексіївці.

Ну, а якщо ви хочете і самі скористатися послугами швидкісного інтернету, вам варто придбати гаджет, який підтримує цей стандарт. Між тим, задоволення це не з дешевих. Смартфон середнього бюджету, який підтримує 3G, коштує в районі 130 доларів.

Сьогодні ми розповімо про те, як відчути на собі усі переваги 3G, але не витрачатися на дорогий гаджет. Сучасний смартфон з 3G можна купити, маючи в розпорядженні суму всього в 2000 гривень - варто лише звернути увагу на облаштування не дуже відомих марок: частенько їх якість і функціональність не поступається флагманам ринку - ви просто не переплачуєте за бренд.

Крім того, з мінусів такого бюджетного рішення - не дуже місткий акумулятор і скромненький дизайн.

Отже, пропонуємо вашій увазі наш рейтинг

Apache M-N933

Такий смартфон коштуватиме вам близько 1900 гривень.

Діагональ - 5.50 дюймів, роздільність дисплею 960×540 пікс.

Оперативної пам'яті в нім усього 512 Мб/Гб, а ось вбудованої - 4 Гб.

З плюсів - 2-ядерний процесор MediaTek MT6577, 1000 Мгц. А ось камера на 5 МП означає знімки гіршої якості. Зате в ній є спалах і цифровий Zoom

Місткість акумулятора 1800 мАч

2. Lenovo A820

 

Буде коштувати вам приблизно такі ж гроші.

Діагональ 4,5 дюйми, роздільність дисплею 540×960 пікс

Об'єм оперативної пам'яті 512 Мб/Гб

Об'єм вбудованої пам'яті 4 Гб

А ось якість процесора не може не радувати. У цьому смартфоні 4-ядерний процесор MediaTek MTK6589 1200 Мгц, приємного бонуса - камера на 8 МП і велика місткість акумулятора 2000 мАч

3. Gigabyte GSmart Rey R3

Вартість пристрою коливається в районі 2 тисяч гривень.

Діагональ - 4.50 дюйма, дозвіл дисплея 480×854

Девайс містить 4 Гб вбудованої і 1 Гб оперативної пам'яті.

Також пристрій може похвалитися 2-ядерним процесором з частотою 1,3 Ггц і камерою 8 МП

Місткість акумулятора складає 1800 мАч.

4. Microsoft Lumia 532 Dual Sim

Смартфон обійдеться вам у 2 тисячі. За ці гроші ви отримаєте надійний гаджет від однієї з провідних компаній у світі смартфонів.

ОС Windows Phone 8.1 - найяскравіша відмінність девайса.

Діагональ 4 дюйми, роздільність дисплею 480×800 пікс.

Об'єм оперативної пам'яті 1Гб, а вбудована пам'ять - 8 Гб. Так що пристрій працюватиме швидше за інших, представлених у нашому топі.

Усі інші характеристики стандартні: 4-ядерний процесор 1200.00 Mгц і місткість акумулятора 1560 мАч

Утім, бюджет телеком-користувача складається не лише з витрат на гаджет, але і з тієї суми, яка йде на оплату послуг: голос і інтернет. Одним з «найсмачніших» тарифів, які пропонують оператори для Харкова –  «Київстар Смартфон+. Регіон 2» від «Київстар». Абоненти мають можливість отримати втричі більше передбаченого тарифом трафіку півроку. Детальніше з умовою акції можна ознайомитися на сайті компанії.

 

comments powered by HyperComments