Як зробити так, щоб 3G на смартфоні працював швидше?

Четвер, 18 лютого 2016, 19:06
Попри те, що 3G - це швидкісний інтернет, завжди хочеться зробити його ще трохи швидше. Сьогодні ми відкриємо секрет, як власники гаджетів з ОС Android можуть прискорити з'єднання зі Всесвітньою павутиною.
Як зробити так, щоб 3G на смартфоні працював швидше?

У рамках нашого спецпроекту «Якісний 3g», який реалізується завдяки підтримці видатного вітчизняного оператора мобільного зв'язку Київстар, ми вже розповіли нашим читачам про те, чому такий актуальний зараз 3g для України. Ми поговорили про можливості використання мобільних грошей, з'ясували, на що українці витрачають трафік 3g, а також пояснили, в чому відмінність 3g стандартів і повідомили, що харків'яни вже зовсім скоро зможуть скористатися якісним 3g-інтернетом від «Київстар». Ми вже ділилися секретами, що робити, якщо 3g-інтернет гальмує, а також як зробити так, щоб 3g не влетів вам у копієчку.

У кінці січня національний мобільний оператор «Київстар» запустив планові роботи з налаштування параметрів мережі 3g в Харкові. Пощастило доки лише 2% абонентів. Редакція «Справжньої Варти» продовжує стежити за тим, як працює швидкісний інтернет в Першій столиці.

Сьогодні ми перевірили швидкість 3g від «Київстар» в районі ХТЗ (згори), а також перевірили, наскільки швидкий швидкісний інтернет в районі ст. м. «Пушкінська» (знизу).

Як бачимо, швидкість від «Київстар» в центрі значно краще, ніж у віддаленому районі. Втім, це не дивно. Щасливчики, які, як і ми, увійшли до фокусу-групи, відзначають, що по Харкову саме цей район, так само як і Павлово Поле, відрізняються найшвидшим швидкісним інтернетом. А ось на Салтіці і ХТЗ 3g працює трохи повільніше.

Отже, сьогодні ми розкриємо невеликий секрет, як власники гаджета з ОС Android можуть прискорити роботу пристрою.

Користувачі популярного форуму Xda - developers відзначають, що зміна прихованих мережевих налаштувань Android може збільшити швидкість передачі даних. Варто усього лише активувати протокол стискування даних по методу Ван Якобсона, який був створений для поліпшення продуктивності TCP/IP при повільних послідовних з'єднаннях.

Отже, щоб перевірити, чи спрацює цей метод на вашому гаджеті, вам треба мати мобільний пристрій під управлінням Android з правами суперкористувача, файловий менеджер, що вміє виконувати операції з системними теками і файлами, наприклад ES File Explorer, а також файл з потрібними налаштуваннями.

Далі треба наслідувати нескладну інструкцію:

1. У архіві варто знайти файл Options, щоб зберегти його на пристрої.

2. У програмі ES File Explorer включити "Root-провідник".

3. Скопіювати файл у буфер обміну.

4. Відкрити теку /system/etc/ppp і вставити файл Options.

5. Змінити дозвіл для цього файлу: зробити довгий тап для його виділення, а потім відкрити властивості файлу.

6.У стовпцях «Читання» і «Виконання» виставити по три прапорці, а в стовпці «Запис», навпаки, прибрати усі прапорці. Натиснути OK, щоб підтвердити зміни. Таким чином, дозволи файлу повинні набрати вигляду "r - x r - x r - x".

7. Перезавантажити пристрій.

Якщо для вашого пристрою метод не подіяв, то просто видаліть файл Options і перезавантжте пристрій, щоб все повернулося на свої місця.

У рамках наступного матеріалу нашого спецпроекту «Якісний 3g» ми продовжимо ділитися з вами результатами тестування швидкості 3g інтернету від «зоряного оператора» в Першій Столиці.

Нагадаємо, «Київстар» першим на ринку України вводить послугу «Самостійна заміна SIM» для абонентів передоплаченого зв'язку. Тепер у разі втрати або ушкодження SIM- карти не треба приходити в магазин Київстар - досить купити стартовий пакет і "присвоїти" старий номер новій SIM- карті.

 

 

 

comments powered by HyperComments