Донецьк і Крим позбавили Євромайданів

Неділя, 15 травня 2016, 09:14
Активісти розкритикували посібник з історії України. У виданнях для підготовки до ЗНО, рекомендованих однією з комісій Міносвіти, вказано, що патріоти під час Революції Гідності знайшлися не по всій країні.
Донецьк і Крим позбавили Євромайданів

Костянтин Філоненко поділився на фейсбук-сторінці: «Моя знайома складає ЗНО з історії. Так вийшло. І ось що примітно вона пише: «Читати останній параграф про Революцію Гідності та війну не змогла. Останньою краплею була фраза в підручнику про те, що на підтримку Євромайдану люди збирались по всіх містах, крім Донецька та Криму, навіть тестове питання таке є».

Він наводить фото з підручнику та наголошує: «Навіть у невеликій і досить таки сонній Керчі були в лютому мітинги на підтримку Євромайдану. Малолюдні, але були. А ще одразу пригадую мітинг у Сімфері за день до захоплення тамтешньої ради. І потім».

Пост викликав бурхливу реакцію. Серед іншого, дописувачі висловлюють думку, що популяризація такої інформації — навмисне «продовження поділу народу на схід і захід».  

«Справжня Варта» слідкувала за подіями на Донбасі та в Криму. Зокрема, під час «Мирної ходи» на День соборності України, 22 січня 2014 року, на активістів донецького Євромайдану було скоєно черговий напад. Місцеві «тітушки» заважали донецькім патріотам і у лютому, а 17 березня керівник області Сергій Тарута обіцяв, що штурми адмінбудівель припиняться, а всіх сепаратистів притягнуть до відповідальності. Підтримати донецький Євромайдан приїжджав відомий український рок-гурт «Гайдамаки».

comments powered by HyperComments