Монетизацію пільг на проїзд почнуть зі Львова

Понеділок, 3 квітня 2017, 18:06
Таку заяву зробив Міністр соціальної політики Андрій Рева, коментуючи ініціативу Львівської ОДА провести монетизацію пільги на проїзд
Монетизацію пільг на проїзд почнуть зі Львова

«Мова йде про те, що усі пільговики, які мають право на безкоштовний проїзд, отримуватимуть грошову компенсацію у визначеному розмірі. Тобто, вони матимуть змогу заплатити за проїзд, або використати ці гроші у відповідності до своїх потреб», – наголосив Андрій Рева і додав, що це рішення назріло ще 20 років назад.

Відповідаючи на запитання про монетизацію субсидій та можливість її проведення одночасно з монетизацією пільг, Міністр пояснив, що субсидія є фінансовою підтримкою державою тих сімей, які сьогодні не здатні самотужки оплачувати повну вартість житлово комунальних послуг. За його словами, станом на 1 січня таких сімей було 7,5 мільйонів.

«Монетизувати субсидії до того часу, коли кількість домогосподарств-субсидіантів буде не більшою 2 мільйонів, є неправильним з технологічної і фінансової точок зору. Тому монетизація пільг – це питання, яке потрібно вирішувати зараз; монетизація субсидій – справа наступних чотирьох років, мінімум», – пояснив Андрій Рева, - повідомила прес-служба міністерства.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Харкові міськвиконком встановив нові ціни на проїзд: у метро – 4 грн, у трамваї/тролейбусі – 3 грн.

Підвищення мотивовано подорожчанням енергоносіїв і зростанням мінімальної зарплати.

Як нагадує прес-служба міськради, в останній раз тариф на проїзд в метрополітені підвищувався в 2013 році, на проїзд в трамваях і тролейбусах - в 2015 році.

Нагадаємо, що реальні доходи отримувачів субсидій почнуть перевіряти обходом по квартирах. Цим займеться спеціальна служба, яку планується створити при Мінсоцполітики.

comments powered by HyperComments