Всі підрозділи МВС переведені на посилений варіант несення служби

Неділя, 2 грудня 2018, 16:21
Для координації роботи усіх органів системи МВС та моніторингу ситуації створено оперативний штаб, який очолив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.
Всі підрозділи МВС переведені на посилений варіант несення служби

До нього увійшли перший заступник глави Держприкордонслужби Василь Серватюк, заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич, перший заступник глави ДСНС Олег Мельчуцький, заступник командувача Нацгвардії Валерій Бондар, а також перший заступник глави Державної міграційної служби Наталія Науменко та інші.

Для координації дій створено оперативні штаби у територіальних органах системи МВС, повідомляє прес-служба ДСНС України.

Оперативні штаби працюватимуть у цілодобовому режимі та здійснюватимуть обмін інформацією та координацію з Генеральним штабом Збройних Сил України, Службою безпеки України, Службою зовнішньої розвідки України, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони, Управління державної охорони та Держспецзв’язком.

Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила Указ Президента «Про введення воєнного стану в Україні». Воєнний стан запроваджено в низці регіонів країни, в тому числі Харківській області. Документом передбачається, що воєнний стан вводиться на 30 діб, до 26 грудня, у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

У Харківській області на даний момент всі підрозділи та частини ЗСУ приведені в стан готовності, СБУ та Національна поліція переведені на посилений варіант несення служби, а прикордонна служба діє відповідно до Закону про захист державного кордону.

Керівник регіону Юлія Світлична запевнила, що через запровадження на території регіону воєнного стану конституційні права жителів Харківщини обмежувати не будуть.

comments powered by HyperComments