Філармонія готує концерти від похмілля і для досягнення мети

Ганна Старкова  |  П'ятниця, 19 серпня 2016, 10:07
У новому сезоні, крім класичних виступів, будуть діяти програми для будь-якого віку і схильностей. Філармонія виходить на новий рівень.
Філармонія готує концерти від похмілля і для досягнення мети

Про це «Справжній Варті» розказала помічниця директора Харківської обласної філармонії Аліна Янко.

«За світовими показниками, класику готові слухати 3% населення. Якщо у нас близько півтора мільйона в Харкові мешкає, десь 45 тисяч готові слухати класику. Ми хочемо охопити всі півтора мільйона. Ми хочемо розвінчати стереотипи і класику впровадити в усі сфери життя людини. Плануємо залучати молодь і дітей. Будемо працювати над тим, щоб нове покоління теж цікавилося класикою. Бо стандартні програми не завжди цікаві молоді, вони не завжди хочуть в це заглиблюватися, не розуміють», — повідомила Аліна Янко.

В новому сезоні у новому залі філармонії йтиме кілька просвітницьких абонементних програм. Зокрема, «Твій перший раз...» — для новачків. Людей, які ніколи не були в філармонії, проведуть по класичній музиці поетапно: від найпростішого симфонічного оркестру і до органу. Дитяча програма «Мама, музику» передбачатиме майстер-класи, гурткові заняття, читання казок та навіть вивчення іноземних мов — теж, разом з класичною музикою.

Розробляється також програма «Супер я», яка розвиватиме позитивне мислення, віру в себе, віру в успіх. Перед концертом роздаватимуть афірмації — формули самонавіювання, які допомагають людині налаштувати свою свідомість на позитивну хвилю. Слухач читатиме їх під певний музичний супровід.

«У нас ще є програма для здоров'я — «Seven Sicrets of Sounds». Музична панацея така. Ми з наукової літератури з'ясували, яка музика на що впливає — на серце, на легені, на печінку... Один концерт буде від похмілля. Швидше за все, в неділю. Це так ми жартуємо, але це буде позитивно впливати на організм людини, там певні вібрації. Ми консультуємося з фахівцями. Відвідувачам будуть вимірювати тиск перед та після концерту, щоб людина розуміла динаміку. Показники будуть надсилатися на електронну пошту. Є такі плани. Зараз програма допрацьовується», — розказала помічниця директора.

Аліна Янко зазначила, що співробітники філармонії щодня слідкують за новітніми тенденціями по всьому світу, але подібного до власних розробок ще не бачили. «Ми допрацьовуємо програми. Це вимагає багато зусиль. Скоріше за все, вони йтимуть взимку, тому що в листопаді у нас буде дуже щільний графік — іноземні артисти, фестивалі. Ми покажемо зал з точки зору елітної класики, а потім вже підуть розвиваючі програми», — поділилася вона.

Нагадаємо, відкриття нового комплексу філармонії відбудеться сьогодні. На заході буде присутній Президент Петро Порошенко.

Які ще новинки чекають на харків’ян у новому сезоні — читайте у «Справжній Розмові», що вийде у понеділок, 22 серпня. З директором Харківської обласної філармонії Юрієм Янко спілкувалася редактор сайту «Справжня Варта» Ганна Старкова. В авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозоры» («Восточный Дозор», «Южный Курьер», «Справжня Варта» etc) Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова» начальник Облавтодору Євген Зражевець розказав про про те, як став шляховиком, про розвал своєї служби командою Добкіна, патріотизм в бізнесі, харківський БАМ і відносини з Райніним, ДАІ, кар'єри та вбивць автодоріг, Дорожний фонд та співфінансування доріг, начальник ГУ ДФС Харківської області Микола Рибаков — про те, скільки збирає податків, одеській менталітет, дітей та дружину, детінізацію зарплат, оподаткуванням аграріїв, охоронний та IT-бізнес та сервісну службу «з людським обличчям», директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко — про спортивні досягнення, розвиток інфраструктури, олімпійські надії та збірну, а гендиректор «Турбоатому» Віктор Суботін — про обсяги реалізації та прибуток, корпоративний конфлікт та переорієнтацію з російського на інші ринки.

comments powered by HyperComments