У ХАТОБі поставлять «Мазепу»

Середа, 29 березня 2017, 13:48
Про це повідомили Міністра культури України Євгена Нищука під час його візиту до Харкова
У ХАТОБі поставлять «Мазепу»

Один з проектів Харківського оперного театру  - постановка опери «Мазепа» до 330-річчя його гетьманства, яке святкуватимуть влітку цього року.

«Є бажання, й театр готовий зробити оперу. Це дуже цікава постановка 30-х років минулого сторіччя, реалізована в США. В Україні цю оперу не бачили, - розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. - Крім того, плануємо низку заходів на батьківщині Мазепи - у селищі Коломак на Харківщині».

Ще один проект, який планується реалізувати на базі ХНАТОБу - місячник мистецтва на відкритому просторі. Влітку на відкритому майданчику театру зможуть виступати всі бажаючі творчі колективи.

Ще один проект, який планується реалізувати на базі ХНАТОБу - місячник мистецтва на відкритому просторі. Влітку на відкритому майданчику театру зможуть виступати всі бажаючі творчі колективи.

Також у ході зустрічі Анатолій Бабічев та Міністр культури України обговорили подальшу долю харківського старого цирку.

Нагадаємо, що на будівництво філармонії хочуть виділити майже 14 млн гривень. На розгляд до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України будуть направлені три проекти: перший стосується завершення будівництва школи в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині - із загального фонду ДФРР буде спрямовано 29 млн грн. Також буде виділена частина коштів на продовження робіт у Харківській обласній філармонії - 13 млн 744 тис. грн з передбачених 58 млн.

Раніше "Cправжня Варта" писала, що у Міжнародний день театру голова ХОДА Юлія Світлична нагадала про театральні традиції Харківщини і про яскравого їх представника Леся Курбаса

Також 26 березня відбулося відкриття театрального фестивалю «Я і Села Брук-2017», який охопить декілька мистецьких майданчиків міста. 

Фестиваль «Я і Села Брук» проходитиме з 26 березня по 2 квітня одразу на декількох мистецьких майданчиках – ХНАТОБі, «ЕрміловЦентрі», «Студії 42», театрі Пушкіна та Будинку актора. В більш ніж 30 культурних заходах візьме участь 25 театральних, мистецьких та музичних колективів, які представлять різні грані сучасного театрального мистецтва.

comments powered by HyperComments